23948sdkhjf

1204 TEMA: Nyt partnerskab hjælper industrien med at leve op til EU's sikkerhedskrav

Artikel i Træ og Industri December 2004
Grene Industri-service A/S er som Europas første servicevirksomhed certificeret til at reparere ABB-motorer i eksplosionsfarlige områder

Grene Industri-service A/S og ABB A/S har indgået et partnerskab, som indebærer, at den danske servicevirksomhed med virkning fra den 1. juni 2004 er certificeret som reparatør af ABB-motorer i eksplosionsfarlige områder.

- Partnerskabet sikrer, at vores fælles kunder i industrien hurtigt kan få repareret og vedligeholdt deres EX-motorer, og ikke mindst at kunderne let kan dokumentere, at deres motorer lever op til EU’s nye ATEX-direktiv, siger produktchef Dennis Sørensen, Grene Industri-service.

EU-kravene trådte i kraft den 1. juli 2003. Siden har det været industriens ansvar at dokumentere over for myndighederne, dvs. Arbejdstilsynet og Sikkerhedsstyrelsen, at motorer i eksplosionsfarlige områder lever op til de nye krav.

Det har i praksis vist sig at være endog meget vanskeligt og har bl.a. ført til erstatningssager i fx Frankrig. Herhjemme overvejer flere forsikringsselskaber at forhøje præmien, hvis offshorevirksomheder, raffinaderier, korn- og foderstoffirmaer og andre virksomheder med eksplosionsfarlige områder ikke har deres dokumentation i orden.

Dækker hele landet

Som led i partnerskabet er 14 teknikere uddannet af specialister fra ABB’s motorfabrik i Finland. De 14 teknikere er tilknyttet Grenes centre i Grenå, Århus, Herning og Ringe på Midtfyn. Tilsammen dækker de hele Danmark, men kan også rykke ud til ABB-kunder i det øvrige Skandinavien.

- Vores serviceteknikere har direkte adgang til alle ABB’s tekniske data, så det kan spores, hvem der har repareret den enkelte motor, hvad der er repareret, og hvornår det er sket. På den måde kan vi til enhver tid hjælpe kunderne med at dokumentere, at deres motorer er holdt i orden og lever op til myndighedernes krav, understreger Dennis Sørensen.

Første aftale i Europa

- Partnerskabet med Grene Industri-service er det første af sin art i Europa, hvor ingen anden motorproducent endnu har indgået tilsvarende samarbejde med en servicevirksomhed. Aftalen betyder, at vi kan tilbyde vores danske kunder lokal og hurtig service, der til enhver tid lever op til EU-kravene, oplyser produktchef Flemming Jensen, ABB.

Grene Industri-service beskæfter ca. 170 medarbejdere og indgår i Grene-koncernen, der samlet beskæftiger ca. 825 medarbejdere og har en årsomsætning på 997 mio. kr.

ABB er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer forsynings- og industrivirksomheders ydeevne med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB har 113.000 medarbejdere i omkring 100 lande. ABB i Danmark beskæftiger ca. 850 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.164