23948sdkhjf

Kaffegrums og popcorn nye trend-materialer i møbelindustrien

I 2013 er der fokus på ”smarte, bæredygtige materialer”, som tilfører en merværdi, der ikke umiddelbart er synlig for øjet.
Når Interzum løber af stablen i maj måned, vil messens kreative centrum igen i år være udstillingen ”innovation of interior” for arkitekter, indretningsarkitekter og designere.

Blandt emnerne på udstillingen vil være brugen af nye biologiske letvægtsmaterialer i møbelindustrien.

Materialeekspert Dr. Sascha Peters, der er ansvarlig for at planlægge denne udstilling, forklarer relevansen af det valgte tema:

- Vi er på nippet til en omstrukturering vores nuværende produktkultur. Brugen af bæredygtige og intelligente materialer med integrerede egenskaber vil stige enormt for arkitekter og designere.

Alle de produkter, der hører til kategorien "smarte bæredygtige materialer", appellerer til den store trend om bæredygtighed. De omfatter blandt andet bio-materialer, som næsten udelukkende er baseret på naturlige komponenter. Andre gør brug af affaldsmaterialer. Indtil for nylig var affald som fiskeskæl, kaffegrums og teblade endt i komposten, men nu er det blot begyndelsen på en ny innovativ sekundær livscyklus.

Vaffelmønstret papir og polymer er trods alt langt fra at være endepunkterne i udviklingen i letvægts byggematerialer. For eksempel udgør popcorn en helt naturlig måde at gøre træbaserede materialer op til 15% lettere på, ligesom at stilke fra majskobler kan bruges i træmassen for at undgå spild.

På udstillingen vil de besøgende kunne se og røre ved talrige eksempler på produkter, som udnytter denne nye type materialer.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078