23948sdkhjf

1204: UNIMERCO - Danmarks tredjebedste arbejdsplads

Artikel i Træ og Industri December 2004
Af Kaj Hansen Træ og Industri

Den rådgivende producent og servicevirksomhed inden for spåntagende bearbejdning, UNIMERCO, har netop opnået en tredjeplads i Berlingske Nyhedsmagasins konkurrence ‘Danmarks bedste arbejdspladser 2004’. De unikke fysiske rammer, ledelsesstilen med den flade organisationsstruktur, muligheden for medarbejderskab og medindflydelse samt det høje informationsniveau nævnes som afgørende for den gode arbejdsplads.

Det er fjerde år i træk, at titlen uddeles i Danmark, og den midtjyske industrikoncern har ligget i top 10 alle år og altid været placeret som den bedste industrivirksomhed.

Fremgang i indtjening og placering
En medvirkende årsag til fremgangen fra sidste års niendeplads har sandsynligvis været, at virksomheden er inde i en endnu mere positiv økonomisk udvikling i år end det foregående år. Da alle medarbejdere kan følge udviklingen via de omsætningstal, der udleveres dagligt, påvirker en god omsætnings- og indtjeningsudvikling naturligvis stemningen positivt. Det er altid sjovere at være på et vinderhold. Desuden betyder det, at alle medarbejdere får lidt mere i lønningsposen i form af den fælles overskudsdeling. De mere end 75% af medarbejderne, der ejer aktier i virksomheden, kan samtidig glæde sig over større kursstigninger.

Styrket ledelse og øget fleksibilitet
En anden årsag er muligvis en del organisatoriske ændringer, der har styrket virksomheden, især på ledelsesområdet. Herudover har en del medarbejdere nydt godt af øget fleksibilitet, da et større antal medarbejdere har fået mere individuelt tilpassede arbejdstider. Det tilgodeser både medarbejderens ønsker til arbejdstid og virksomhedens muligheder for at udnytte maskinkapaciteten optimalt på alle tider af døgnet.

Fortsat ekspansion og udvikling
Medarbejderne er også informeret om og involveret i virksomhedens fremtidsudsigter. Allerede på et tidligt tidspunkt har ledelsen taget stilling til globaliseringsprocessen og forberedt virksomheden og medarbejderne på den nye virkelighed. Alle forretningsområder er blevet gennemgået med henblik på at vurdere, hvordan aktiviteterne kan videreføres i de vestlige lande på en lønsom måde. Samtidig er virksomheden i fuld gang med at forberede etablering i Kina og Centraleuropa for at kunne servicere kunderne på disse markeder.

Konstante forbedringer
Hvert år gennemgår UNIMERCO rapporten fra Oxford Group nøje for at analysere nærmere på de punkter, hvor besvarelserne ikke er så positive, som de kunne være. Derigennem søger virksomheden til stadighed udvikle og forbedre forholdene på arbejdspladsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094