23948sdkhjf

1104: Ny generation af pladesave fra Gabbiani

Artikel i Træ og Industri, November 2004
Af Kaj Hansen Træ og Industri

Gabbiani, der er en del af SCM Group, har udviklet en ny generation af sine pladesave, der er kendetegnet ved høj kapacitet og meget stor præcision. Gabbianis produkter forhandles herhjemme af LINDLARSEN.

Galaxy 140 HD er én af savene i den nye maskin-generation. Saven er bygget op over en enkel, men samtidig meget stabil konstruktion. Selve designet er grundigt gennemtænkt, så der er nem adgang til både værktøjsskift og vedligeholdelsesarbejde. Maskinens stabile opbygning sikrer samtidig, at hele strukturen opnår den maksimale stivhed og fasthed, og at presset på savens slæde fordeles effektivt. Dermed er risikoen for uønskede vibrationer og rystelser, der dels går ud over savens præcision, dels slider unødigt på maskinen, reduceret til et minimum.

Savslæden på den nye pladesav Galaxy 140 HD er fremstillet i helt nyt design med to uafhængige, børsteløse motorer til hovedklinge og forridser ført på THK-føringer. Disse motorer kræver ingen vedligeholdelse, og så er deres levetid meget længere end standardmotorer. Samtidig har saven en meget høj kapacitet, idet savslæden kan nå op på hele 120 m/min.

Den ellers typiske kilde til spildtid på pladesave, nemlig skift af værktøj, har Gabbiani også løst på en både enkel og effektiv måde. Gabbiani har udviklet sit eget system, som sikrer en hurtig pneumatisk fastspænding og løsning af klingerne på pladesaven. Systemet låser klingerne fast ved hjælp af trykluft, og klingerne tages af med et tryk på kontakten ved låsemekanismen. Hermed er det muligt at skifte klingerne på få sekunder, og uden brug af værktøj.

Styringen af pladesaven sker via PC med en Windows-brugerflade, der er nem at betjene, og som sikrer en høj præcision og hurtig omstilling på saven, idet klingerne indstiller sig automatisk efter de indtastede mål. Med automatisk ilægning af stakke af plader opnås yderligere fordele, dels reduceres tunge løft ved håndtering af pladerne, dels nedbringes ilægningstiden, og den afstemmes med savens øvige arbejdscyklus - altsammen med en højere produktivitet til følge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063