23948sdkhjf

1104: Designa Køkken fik 74 procent besparelse på lønomkostningen

Artikel i Træ og Industri, November 2004
Af Kaj Hansen Træ og Industri

Hos Designa Køkken har man investeret i et OMAL CNC-bearbejdningscenter, der skal nedbringe omkostningerne til forskellige løntunge operationer.

Omal Livello 4, er en CNC-styret bore- og fræseautomat, der arbejder fra bagkanten af emnet. Den bestykkes individuelt efter opgave med aggregater til boring, fræsning, dyvelindsætning etc. Maskinen er utraditionel i sin opbygning og giver en meget stor alsidighed og fleksibilitet til nye opgaver. Typisk er maskinen velegnet til opgaver, der alternativt kræver flere og langsommelige processer udført på enkeltstående standardmaskiner eller produktions-øer. Opgaver som man normalt ikke kan producere i gennemløbsmaskiner. Omal Livello 4 arbejder lynhurtigt og er særdeles let at programmere via pc-dialog styringen, der også byder på en imponerende logisk grafik.

Hos Designa Køkken stillede man opgaven til sælgeren fra LINDLARSEN, der anbefalede den valgte løsning for at nedbringe omkostningerne til løntunge processer. I dag anvender man primært maskinen til forboringer for ledningsføringer i køkkenelementer, samt til forboring/-fræsning for skjulte beslag til boghylder. ”Vi er gået fra en mandetid på 102 sekunder til 27 sekunder på et enkelt emne” siger driftleder Ole Nielsen fra vækstvirksomheden Designa Køkken. ”Maskinen er meget fleksibel og høj-effektiv, så vi har fundet flere nye anvendelsesformål for den siden den kom i huset for nogle måneder siden. Faktisk kan den sagtens være af afgørende betydning for, om vi på et enkelt produkt er konkurrencedygtige eller ej” fortsætter Ole Nielsen. ”Samtidigt har vi erfaret, at maskinen er meget nem at anvende og programmere for selv uerfarne operatører”.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093