23948sdkhjf

1004 TEMA: Lakslibning/pudsning af UV lakeret finer, MDF og fyrretræ

Artikel i Træ og Industri, Oktober 2004
Udfordringen omkring valg af slibebånd er som oftest et spørgsmål om, at finde en løsning, der på optimal vis kombinerer en vedvarende og konstant slibeevne over hele produktets levetid, sikrer en flot og i bedste fald forbedret overfladefinish samt endelig gør det muligt at reducere produktionsomkostningerne ved at reducere eller begrænse forbruget af slibebånd.

Hos Bodilsen A/S der producerer møbler i fyrretræ, har man tidligere haft anvendt almindelige papirbånd (bredbånd) belagt med slibemineraler (aluminiumoxid) i forbindelse med deres UV-laklinie.

Ved i stedet at anvende 3M’s Trizact slibebånd til den afsluttende finish har man opnået både en mærkbar reduktion i materialeomkostningerne samt en mere ensartet finish på slutprodukterne - og det vel at mærke uden at det har kostet på bundlinien, tværtimod.
En sidegevinst er desuden, at der er mindre affald som skal bortskaffes.

Poul Erik Vester, der er produktionschef hos Bodilsen A/S fortæller blandt andet følgende:

-Med 3M’s Trizact slibebånd har vi fundet en løsning, som gør at det ikke længere er nødvendigt at udskifte slibebåndene så ofte som tidligere.

Båndene imidlertid ikke bare holder længere (mere end 30 gange længere). Båndenes unikke pyramidestruktur med indstøbte slibe-mineraler gør således at båndet fornyer sig efter hånden som det slides, så ikke det længere er nødvendigt at justere trykket på maskinerne - reducerer antallet af maskinjusteringer med heraf mindre opsyn af maskinerne til følge - i forhold til hvor længe båndene har kørt ,og hvor meget de er blevet slidt, og han fortsætter;

-Hos Bodilsen mener vi, at kvalitet er fundamentet for at skabe den gode forretning. Vi bestræber os derfor på altid at integrere kvaliteten i vores arbejde og derved skabe optimale løsninger for vore kunder, siger Poul Erik Vester.

Hvad enten det gælder kontakten til vore mange samarbejdspartnere – kunder som leverandører, eller i det daglige arbejde med administration og produktion, så kommer vores holdninger til kvalitet tydeligt til udtryk.

Vi stiller ikke kun høje krav til os selv og de materialer vi anvender, men også store krav til vore leverandører, idet vi samarbejder med nogle af de bedste og dygtigste i branchen, slutter Poul Erik Vester.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08