23948sdkhjf

1004 TEMA: Pudseautomat sparer arbejdsprocesser

Artikel i Træ og Industri, Oktober 2004
Med stadig større krav til overfladekvalitet og proces-effektivisering, har LINDLARSEN i tæt samarbejde med danske vinduesproducenter og sin italienske leverandør, udviklet en pudsemaskine til vindueskomponenter med bemærkelsesværdigt gode overfladeresultater.

Kravet fra vinduesproducenterne lød: Lav os en pudsemaskine, der effektivt kan slibe træfibrene, således at vi undgår mellemslibning af komponenterne (rammer, karme, poste m.v.) efter påføring af vandbaseret træbeskyttelse og grundmaling. Efter et par års test og procesudvikling står LINDLARSEN nu med en særdeles velfungerende løsning.

Maskinen er bygget på basis af CEFLA’s kraftige grundmaskine, PROFITECH PLUS, der leveres med bånd-, børste- og renseaggregater på alle 4 sider, bestykket til det individuelle behov. Maskinen kan f.eks. indbygges i linie med profilhøvl eller malelinie, eller fungere som selvstændigt slibecenter med manuel eller automatisk ilægning og afstabling. Som option leveres maskinen med NC styring, således at omstillingen imellem de forskellige profiler sker via programvalg.

Fremføringshastigheden er stilbar fra 10-50 m/min. mens den typiske produktionshastighed er 16-20 m/min. Såvel slibebånds- som børstehastigheder er trinløst justerbare via inverter. Det specialudviklede fremføringssystem muliggør slibning af korte emner helt ned til 300 mm længde.

Sliberesultatet er enestående, idet man nu træsliber så effektivt, at mellemslibningen og dermed denne proces spares bort.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14