23948sdkhjf

1004 TEMA: Design-talenter på TIMI Arena

Artikel i Træ og Industri, Oktober 2004
»Værsgo, her er et 5 centimeter tykt, 20 centimeter bredt og 200 centimeter langt stykke ahorntræ - lav et siddemøbel af det«.
Sådan cirka lød opgaven for en gruppe studerende på Danmarks Designskole i København.
De måtte ikke bruge beslag, kun lim. Og hvis de brugte dyvler, skulle de også være af ahorn.
På TIMI Arena kunne man se nogle af resultaterne af de studerendes anstrengelser. Det var originale og meget forskellige møbler, der var kommet ud af træstykkerne.
- Vi har stolte traditioner for møbel-design her i landet. Men vi kan ikke blive ved med at kigge på de gamle ikoner. De holder jo ikke evigt, så vi er nødt til at tænke nye tanker, sagde Jan Bruun-Rasmussen, uddannelsesleder for snedkerafdelingen på Svendborg Erhvervsskole.
Jan Bruun-Rasmussen præsenterede de unge menneskers arbejder på TIMI Arena. Som gammel møbelsnedker var svendborgenseren imponeret over designelevernes håndværksmæssige kunnen:
- Både finish og udførelse er jeg meget imponeret over, konstaterede han.
Det var netop en af de studerendes missioner med opgaven: At aflive fordommen om, at de ikke har den fornemmelse for materialet, som man havde i »gamle dage«.
Det fortalte Jonas Nordgren, som havde gjort sig mange tanker om sin egen, usædvanlige kreation. Hans stol rummede både italiensk rokokko og svensk almuestil og var ikke decideret behagelig at sidde på. Men det var nu heller ikke hovedformålet. Stolen var ment som en lille provokation, et lille hip til dem, som sidder for meget og lever deres liv gennem tv, internet m.m., fortalte Jonas Nordgren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063