23948sdkhjf

1004 TEMA: Danmarks dygtigste lærlinge kåret på TIMI

Artikel i Træ og Industri, Oktober 2004
Af Kaj Hansen Træ og Industri

- Danmarks dygtigste møbel- og maskinsnedkerlærlinge blev kåret
lørdag på sidstedagen af træindustrimessen TIMI 2004 i Fredericia


Vinder blandt de otte møbelsnedkerlærlinge blev 19-årige Jonas Søndergaard Nielsen fra Hvidovre, som repræsenterede Københavns Tekniske Skole.
Danmarksmester hos maskinsnedkerne blev Jesper Kristensen fra Svendborg Erhvervsskole.

Opgaven hos møbelsnedkerne var at skabe et serviceskab, mens maskinsnedkerne skulle fremstille et tv/dvd-bord. Alle lærlingene arbejdede på opgaven de første fire messedage, og det var ikke for lang tid, fortalte de nye Danmarksmestre.
- Jeg monterede det sidste en halv time før fristen, og så havde jeg lige en halv time til den sidste finish, sagde Jonas Søndergaard Nielsen, der som den eneste blandt møbelsnedkerne nåede at blive helt færdig med opgaven.

For Jesper Kristensen kom titlen som en overraskelse.
- Nej, det havde jeg ikke ventet. Blandt andet fordi jeg ikke selv var helt tilfreds med mine låger. Men man ser jo nok meget kritisk på sit eget arbejde, sagde 35-årige Jesper Kristensen, der er voksenlærling hos Carl Hansen & Søn A/S i Aarup på Fyn. Han giver praktikvirksomheden en stor del af æren for DM-titlen, fordi kollegerne er hjælpsomme og tager sig tid til at lære fra sig.

Begge Danmarksmestre skal i maj næste år med til VM i håndværk i Finland.

DM-kåringen markerede afslutningen på fem gode messedage i Fredericia, hvor 6572 besøgende fra Danmark, Skandinavien og Nordeuropa i øvrigt lagde vejen forbi Nordens vigtigste træindustrimesse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063