23948sdkhjf

1004 TEMA: Kastrup Træ/Alu Vinduet - lakering med høj logistik

Artikel i Træ og Industri, Oktober 2004
Kastrup Træ-Alu Vinduet A/S i Vester Lyby ved Skive valgte et fuldautomatisk MAKOR lakanlæg til den helt nye fabrik, der nu har produceret i knapt et år, og nu kan man for alvor måle effekten af investeringen. LIND MASKINER A/S leverede anlægget til fabrikken. Et af de vigtigste krav til anlægget var, at det skulle kunne køre usamlede dele - selv meget små igennem, og at sorteringen af dele til vinduer skulle kunne bibeholdes fra bearbejdningsanlæg gennem lakanlæg til samleafdelingen, hvor træ- og aludele samles.

Et topmoderne anlæg
Det lakanlæg fra Makor, som Kastrup har investeret i, er en fuldautomatisk lakeringslinie, som kan betjenes af én mand. Linien består af en automatisk indføder, hvor emnerne ilægges og fremføres enkeltvis ind i sprøjtezonen, en Makor FPC 4 H20, hvor sprøjtningen foregår i helt lukket kabine. Sprøjtezonen er desuden udstyret med et system til genindvinding af overskydende lak. I linien er endvidere en varmlufttørreovn og en sorteringsstation, der ligeledes er fuldautomatiske.

Lakering af usamlede profiler
“Det har været vores mål med den nye fabrik, at logistikken skulle være så god som overhovedet muligt”, fortæller Ole Iversen, teknisk direktør på Kastrup. Virksomheden baserer sin produktion på ‘færdige’ profiler fra en underleverandør. Profilerne bliver blot kørt gennem et bearbejdningscenter på fabrikken og derefter køres profilerne usamlet direkte til lakafdelingen.

Kastrup træ/alu vinduet lakerer dermed alle sine emner, før de samles, og det sparer virksomheden for betydelige mængder håndtering, flytning mellem afdelinger etc. “Ved at lakere delene før samling kan vi nu få et vindue igennem produktionen på små 3 dage”, beretter Ole Iversen. Samtidig fremhæver han, at de lakerede dele har en tørretid på kun 3 timer. Lakeringen er derfor på ingen måde en flaskehals i produktionen.

Kvalitet i højsædet
“Det var vigtigt for os, at vi fik et lakanlæg, der kunne klare emner med længder ned til 25 cm, og det kan anlægget fra Makor”. fortæller Ole Iversen. En af de store fordele ved anlægget fra Makor er netop, at det kan lakere meget små emner, og at man kan lakere forskellige længder og bredder mellem hinanden.
“Samtidig kan anlægget klare sorteringen, således at vi ved at tage emnerne i den rækkefølge, de ligger på vognen, kan samle et vindue. Det betyder meget for en effektiv produktion. Et andet af vores krav er, at kvaliteten af lakeringen skal være høj, og vi er meget tilfredse med det resultat, vores Makor-lakanlæg leverer”, siger Ole Iversen, og fortsætter: “Det er også væsentligt, at vi kan levere vinduer i alle de farver, vores kunder ønsker. Det kan vi med dette lakanlæg”

Fleksibilitet i forhold til kunderne

“Lige nu har vi helt pænt at lave, på trods af, at det er lavsæson for vinduesproduktion i disse måneder”, mener Ole Iversen. Han fortæller også, at virksomheden oplever en pæn stigende omsætning, og at man oplever, at netop nu er vinduer i træ/alu særdeles populære. Virksomheden afsætter langt det meste af sin produktion på det danske marked, primært til tømrer- og snedkermestre. “Det betyder meget for vores kunder, at vi hurtigt kan få en ordre igennem produktionen, og med vores nuværende produktion kan vi holde vores leveringstider på blot 3-4 uger”.
Kastrup Træ/Alu vinduet har 25 ansatte i Skive. Desuden har virksomheden en afdeling i Holstebro, hvor man producerer plastvinduer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078