23948sdkhjf

0904 TIMI: Bøgh Consult Denmark A/S på TIMI 2004

Artikel i Træ og Industri!
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Bøgh Consult Denmark præsentere på dette års TIMI-messe en række af sine produkter nedenstående har vi samlet tre af de vigtigste i virksomhedens produktprogram nemlig Polyamid lim, DanSpartel+ pulverspartel og det grønne produkt Wood Matic B3 pulverspartel.

Polyamid lim til knaster og store skrammer
Udfaldne knaster, store skrammer, samt skader på kanter repareres bedst med Thermelt Hot Melt lim, der er en polyamid/nylonlim, specielt udviklet til udfyldning i træ. Polyamidlimen arbejder sammen med træet. Den er meget temperaturbestandig -30° til +130°, hvorfor den er særdeles velegnet til udendørs reparationer.
Den fås i forskellige farver afhængig af, hvilken træsort og opgave, der skal løses og hvilken behandling træet senere skal have.
Reparationen foretages let, da Thermelt limen påføres i flydende form med en limpistol. Den overskydende lim afskæres efter kort afkøling, hvorefter overfladen er glat og klar til efterbehandling. Der kan males, bejdses og lakeres på Thermelt reparationen.

En nyhed indenfor polyamid lime er Thermelt 162, der er en hård pudsbar knastlim, specielt beregnet til parket- og gulvindustrien, hvor der kræves høj varmemodstand på limen. Samtidig tåler reparationen tryk fra bl.a. stilethæle.
Billede nr. 15

DanSpartel+ pulverspartel til møbelproduktion m.m.
DanSpartel+ er specielt velegnet til møbel limtræ, hvor pladerne ofte er op
til 80º varme, når de forlader limtræspresseren. DanSpartel+ krakelerer ikke under den hurtige tørring på de varme plader.
DanSpartel+ har forbedret kornstørrelse, der bevirker, at den ikke er så hård ved pudsebånd og værktøj.
DanSpartel indeholder cement og adskiller sig derfor fra den ”grønne” Wood Mastic pulver spartel. Cementen bevirker, at blandingsforholdet ikke behøver så nøje overholdelse og at spartelen under tørring har tendens til at hæve lidt. Derfor kan træet gå direkte i pudseren uden efterreparationer.
Billede nr. 19

Wood Mastic B3 hurtigtørrende pulverspartel
- grønt produkt
Wood Mastic pulverspartel er baseret på animalske produkter, hvilket har været en væsentlig faktor i bestræbelserne på at finde et produkt med farekode 0:00. Samtidig er produktet ikke så hårdt ved pudsebåndene, altså mindre slid på disse.
Wood Mastic B3 er en hurtigtørrende pulverspartel, der er særdeles velegnet til møbel limtræ, hvor pladerne er op til 80º varme, når de forlader presseren. Wood Mastic B3 er pudsbar indenfor 15 – 30 min.
Wood Mastic B3 er specielt velegnet til gulv & parket branchen, hvor store serier hurtigt skal igennem produktionen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063