23948sdkhjf

0904 TIMI: Kompakt bearbejdninscenter til døre og vinduer

Artikel i Træ og Industri!

0904 TIMI: Kompakt bearbejdningscenter til døre og vinduer

På Xylexpo 2004 præsenterede SCM denne nye version i rækken af verdens mest solgte CNC-maskine, Record. Specielt er denne version i sin bestykning velegnet til bearbejdning af døre og vinduer og er samtidigt særdeles konkurrencedygtig på pris/ydelse. Denne version er udstyret med arbejdsbordet TV, der er ultra fleksibelt idet det kan bestykkes netop til at kunne producere fyldningsdøre, døre i massivt træ, standard vinduer og specialvinduer. Maskinen k
an udstyres med to typer fastholdelses-systemer – vakuumkopper eller pneumatiske clamps. Begge systemer garanterer sikker og solid fastspænding af alle emnetyper, hvilket er fordret for høj præcision og et perfekt bearbejdningsresultat.

Fræseaggregatet har en effektiv 15 kW elektrospindel, som er ideel til højproduktiv bearbejdning hvor der kræves stort spånaftag samtidigt med en meget høj overfladekvalitet.

Samtlige værktøjer og de specielle bearbejdningshoveder opbevares i Rapid 12 værktøjsmagasinet og det supplerende TRK værktøjsmagasin. Disse kan også opbevare værktøj med stor diameter, vinkelhoveder m.v. Udstyret med klinge med stor diameter, vil maskinen kunne afkorte emner på op til 80 mm tykkelse. Takket være vektor-aksen er det muligt at afkorte og bore i hvilken som helst retning indenfor 360°.

Universal K2 aggregatet til f.eks. udfræsninger for dørhængsler, låsekasser og andre beslag, udfører dette hurtigt og uden nødvendighed af værktøjsskift.

Softwaren er et kapitel for sig. Specialudviklet til netop døre og vinduer er versionen ”Routolink”, der giver operatøren optimale og meget nemme programmerings-muligheder. Special makroer til rektangulære, vinklede og buede døre og vinduer gør programmeringen meget let og lynhurtig. Operatøren skal her blot indtaste mål i de tomme felter i makroerne. Styringen er samtidigt forberedt for direkte dataoverførsel fra eksterne programmer som f.eks. VIP2000 systemet.

Dette kompakte, omkostnings-effektive bearbejdningscenter tilbyder et stort arbejdsområde og er derfor også ideel til produktion af f.eks. bordplader, kontormøbel- og inventardele samt ligeledes til ”nesting” hvor en hel plade lægges op, optimeres og bearbejdes.

Yderligere oplysninger på TIMI hos:

LINDLARSEN A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078