23948sdkhjf

0904: Vaskeægte amerikansk bjælkehus kan nu fås i Danmark

Artikel i Træ og Industri!
- Massivt amerikansk tømmer forvandles i
Danmark til bjælkehus- idyl


Tekst: Kaj Hansen Træ og Industri

Forestil dig en vinteraften, mens ilden buldrer i pejsen, og lyset fra flammerne flakker hen over de brede gulvplanker. Du sidder tilbagelænet i lædersofaen og følger med øjnene den imponerede loftskonstruktion med fritliggende spær og kippen seks-syv meter over dit hoved, og du nyder synet af godt og solidt håndværk. Luften er frisk, fordi de massive bjælker tillader en naturlig luftudskiftning i rummet. Du er ikke pakket ind i plastic som i mange andre huse, og alligevel er her lunt og behageligt.

Denne drøm er nu så nær virkeligheden, at alle interesserede danskere kan opleve, hvordan massivt amerikansk tømmer bliver forvandlet til et smukt og gedigent bjælkehus. Årsagen er, at firmaet Jim Barna Log Systems som USAs største leverandør har etableret sig i Danmark. Herfra udgår et koncept med et katalog på flere end 350 design-forslag og med en optimal fleksibilitet udarbejdet på basis af 28 års erfaring.

Rejses på få uger
-Der er valgfrihed mellem et komplet byggesæt til kundens foretrukne model og alle mellemstadier ned til et nøgent råhus for dem, der ønsker selv at forestå eksempelvis gulve, lofter, indvendige skillevægge, døre, vinduer og diverse installationer, erklærer direktør Jørn Ravn, der står i spidsen for Jim Barna Log Systems´ danske aktieselskab af samme navn, og fortsætter:

-Kunder kan vælge mellem adskillige træsorter, dimensioner og former for tømmer, ligesom de kan være selvbyggere, medbyggere eller modtagere af en nøglefærdig bolig fra 35 til 1500 kvadratmeter eller større komplekser som hoteller, restauranter og konferencecentre.

Specielt uddannede hold af håndværkere rejser konstant rundt i Europa for at opføre husene – og det går stærkt. Det varer kun seks-syv uger at bygge et mellemstort lukket råhus på et betonfundament, som er fuldført forinden med indstøbte rør, kabler og ledninger til de traditionelle installationer.

Danske arkitekter
Bjælkerne kommer tørrede, forborede til boltene og færdigproducerede i korrekte størrelser lige til at samle. Byggesættene omfatter bolte, tætningsbånd og lim til at sikre den rigtige samling og tætheden i hjørnerne, hvor bjælkerne i øvrigt ligger i samme højde. Dobbelt fer og not samt de unikke hjørnesamlinger medfører byggeindustriens tætteste bjælkekonstruktion.

-Herhjemme anvendes foruden producentens egne specialister også danske arkitekter til at foretage varmetabs- og statiske beregninger med mere for at sikre overholdelse af danske byggeforskrifter, tilføjer Jørn Ravn. Derfor er der ingen problemer med finansiering og forsikring, som vi gerne hjælper med, og i tilgift yder vi som den eneste leverandør en ejertids-garanti på bjælkerne.

Yderligere informationer fås på telefon 6335 0134 eller på www.JimBarna.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063