23948sdkhjf

Facaderenovering skærer stort i varmeforbruget i Albertslund Nord

Beboerne har nu i mere end tre år kunnet glæde sig over deres glaslukkede altaner fra Windoor Danmark. Facaderenoveringen har reduceret det samlede varmeforbrug med 40 procent
Albertslund Nord, som er opført i 1971, havde åbne altaner som var både nedslidte og utidssvarende og var generelt præget af at være fra en tid, hvor det var så som så med miljø- og energiregler.

For bygherre og arkitekten handlede det derfor om at få boligerne til at harmonere med moderne byggerier, samt at give beboerne et nyt opholdsrum med stor brugsværdi. Til formålet valgte man et system fra Windoors til at afskærme de inde-liggende altaner. Ved at afskærme altanerne, sætter man en ny klimaskærm op, og kan derefter nyde altanen i en meget stor del af året. Selv i de kolde måneder når temperaturen bevæger sig ned under 5 grader, kan man stadig, p.g.a. den passive solvarme, nyde gode dage i det fri.

Ydermere har facaderenoveringen også haft en positiv indvirkning på energiforbruget, der er faldet betydeligt. Risikoen for kuldebroer er blevet fjernet, ligesom de glaslukkede altaner bidrager til varmen om vinteren.

Der er nu gået så lang tid, at man kan vurdere effekten af facaderenovering og man har målt det totale varmeforbrug til at være faldet med hele 40 procent.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063