23948sdkhjf

0904: Danmarkspræmiere på træhubyggeri i 3 etager

Artikel i Træ og Industri!

0904: Danmarkspræmiere på træhusbyggeri i 3 etager

- Indvidelse af første etape på Faaborg Havnefront

Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Med deltagelse af ca.150 inviterede gæster og en nedbørsmængde på 70 mm regnvand, blev den første lejlighed i det første danske treetagers træhusbyggeri ved Havnefronten i Faaborg indviet fredag den 13. august.
Projektet der omfatter i alt 36 boliger - hvoraf de 26 bliver opført i indeværende år og resten i 2005 – gennemføres med Dansk Træemballage A/S (DTE) som bygherre.

Danmarks største
DTE er i dag Danmarks største producent og leverandør af træemballage. I alt bearbejder virksomheden 170.000 kubikmeter træ om året på egne savværker. Herudover bliver der importeret omkring 40.000 kubikmeter opskåret træ, primært fra de øverige skandinaviske lande.
Siden 1999 har DTE produceret massivtræselementer til træhusbyggeri, og alene inden for de første tre år er der produceret ikke mindre end 30.000 kvadratmeter af dette nye og unikke byggeprodukt.

Interesse fra Norge og Sverige
I sin velkomsttale ved indvielsen af den første lejlighed i projektet fremhævede direktør Peter Jensen DTE en lang række af de fordele, der ligger i at bygge i træ. Samtidig kunne han oplyse forsamlingen om, at det var første gang at DTE havde igangsat et byggeprojekt omfattende beboelse – og vel at mærke for egen regning.
Peter Jensen frem hævede det gode samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema fra Århus der har forestået projekteringen. Også de lokale entreprenører og Faaborg kommune blev fremhævet for et særdeles positivt og konstuktivt samarbejde.
Byggeriet her ved Havnefronten i Faaborg er til dato det mest gennemførte fleretages træhusbyggeri i Danmark, fortalte Peter Jensen, og kunne berette om stor interesse for byggeriet fra såvel Norge som fra Sverige.

Fra 75 til 164 kvadratmeter
Arkitekt Erling Stadager fra arkitektfirmaet Arkitema mente at dansk byggeri i alt for mange år havde været præget af en vis konservatisme – og dette var også gældende på træhusbyggeri i flere etager. Han havde dog store forhåbninger til at byggeriet på Faaborg Havnefront kunne medvirke til en øget forståelse og intresse for denne byggeform.
Husene eller rettere de enkelte lejligheder sælges efter budprincippet. Det vil sige at der er fastsat en mindste pris pr lejlighed. Det kunne oplyses at der var ikke mindre end 150 der havde vist intresse for køb af en bolig, og flere var på vej.
Størrelserne på lejlighederne varierer fra 75 til 164 kvadratmeter, og mindste bud ligger fra 1,2 til 2,6 millioner kroner.
Selve indvielsen blev foretaget af Faaborgs viceborgmester Grethe Justesen der betegnede
ændringen på havnefronten fra at være den grimme ælling til at blive en smuk svane.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063