23948sdkhjf

0904: Dansk møbelmesse i ny organisation

Artikel i Træ og Industri!
Møbelmessen i København får fra og med 2005 nyt navn og ny organisation. Det sker, efter at Foreningen Dansk Møbelindustri, der hidtil har arrangeret møbelmessen under navnet Scandinavian Furniture Fair, har indgået en samarbejdsaftale med Bella Center A/S om overtagelse af det organisatoriske og økonomiske ansvar for messen. Formålet er at styrke dansk møbelindustris vigtigste udstillingsvindue herhjemme.

”Møbelmessen havde i 2004 ca. 350 udstillere og godt 15.000 fagbesøgende, og dette omfang må anses for utilstrækkeligt, når man tager det anselige opbud af ressourcer i betragtning,” siger adm. direktør Keld Korsager, Foreningen Dansk Møbelindustri. ”Det er nødvendigt at foretage en massiv og opsøgende salgsindsats for at tiltrække flere udstillere, så messen kan blive mere attraktiv for ikke mindst internationale besøgende, og det kræver kræfter, som vi ikke alene har i brancheforeningen, men som Bella Center med sin stab og sit serviceberedskab råder over”.

Keld Korsager understreger, at Foreningen Dansk Møbelindustri fortsat vil fremstå som medarrangør af møbelmessen, så det sikres, at den afvikles i fuld overensstemmelse med branchens interesser og behov. I den forbindelse vil foreningen kontrollere og selv deltage aktivt i pressearbejdet omkring messen, ligesom en række særudstillinger, specialarrangementer m.v. vil høre under dens domæne.

Nyt navn og kortere varighed
Den reorganiserede møbelmesse får navnet Copenhagen International Furniture Fair. ”Med navneændringen vil vi signalere, at vi i langt større grad vil inddrage byen København og dens forskellige tilbud i messekonceptet, for det er vores mål at markedsføre København som den nordiske møbel- og designhovedstad,” siger udstillingschef Camilla Demuth, Bella Center A/S, som står i spidsen for det team, der skal forny møbelmessens profil.

En anden ændring bliver, at messens varighed forkortes med en dag, så den fremover starter onsdag og slutter lørdag, hvor der vil være publikumsadgang i tidsrummet kl. 12-18. Den første Copenhagen International Furniture Fair vil dermed finde sted i dagene 18.-21. maj 2005.

Modemessen som forbillede
”I udformningen af det nye koncept for møbelmessen vil vi trække på erfaringerne fra modemessen i Bella Center, hvor en tilsvarende samarbejdsmodel med stor succes har været praktiseret siden 1993,” siger Camilla Demuth. ”Modemessen er blevet mere end fordoblet med hensyn til både udstillertal og besøgstal, ikke mindst fra udlandet. Det giver os begrundet håb om, at noget lignende også kan lade sig gøre i møbelbranchen.”

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063