23948sdkhjf

0904 TIMI: Effektive og præcise sprossesamlinger

Artikel i Træ og Industri!
Tekst Kaj Hansen træ og Industri

Morsø N serien er blevet udvidet med ND – en pneumatisk dobbelthovedet sprosseklipper med samme unikke præcision som den kendte N serie.

Dan-lists sprosseserie serie N er nu blevet udvidet til at indeholde 4 forskellige typer.

NF er seriens ældste – til profiler med en maksimal bredde på 70 mm. NF er fodbetjent og kan placeres alle steder.
NEH er elektrisk/hydraulisk – også her er profilbredden maksimalt 70 mm. NEH er tohåndsbetjent og kræver ingen kompressor.

NFX er fodbetjent og kan klippe profiler med en maksimal bredde på 200 mm, så NFX kan anbefales til eksempelvis dørproduktion og vises for første gang i Danmark på TIMI 2004. NFX er allerede introduceret i USA og England med stor succes.

ND er familiens hidtil yngste. Pneumatisk, to-håndsbetjent dobbeltsidet sprosseklipper til den relativt høje produktion. ND fremvises også for første gang i DK.

Fælles for alle modeller er, at arbejdsprocessen er støvfri, da der ikke benyttes roterende værktøjer. Dette bevirker naturligvis et væsentligt bedre og renere snit, end der kan opnås med en fræser. Bredden af snittet er standard mellem 6 og 26 mm, men skulle man ønske et bredere snit, kan dette også lade sig gøre. Specialmaskiner leveres med op til 50 mm bredt værktøj.

Der er naturligvis også taget hensyn til arbejdsmiljøet, da ingen af modellerne har et støjniveau, der er højere end 70 db. Tværtimod er det i sagens natur væsentligt lavere på både NF, NFX og ND modellerne. Så støjgenerne fra én af disse modeller er ikke eksisterende.

Samtlige modeller leveres med justerbare stop, men skulle man ønske digital eller fuldautomatiske stop, kan dette selvfølgelig også lade sig gøre.

Der er hurtig og enkel opstilling på modellerne. Før man skal klippe, placerer man en model og sætter de allerede monterede flytbare stop, så de passer til modellen, indstiller dybdestoppene, og så er man klar til at producere. Når man skifter til en anden profil er omstillingstiden under 5 minutter... Mere effektivt kan det sjældent blive.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078