23948sdkhjf

0904 TIMI: Ny motordrevet åbning af hæveskydedøre hjælper handicappede

Artikel i Træ og Industri!
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Det er nu for første gang muligt at åbne og lukke hæveskydedøre uden at bruge grebet, således at også kørestolsbrugere og ældre eller handicappede med svage kræfter i arme og hænder uden problemer kan komme ud og ind ad døren.

Betjeningen kan enten ske ved tryk på en knap eller ved hjælp af en elektronisk nøgle med fjernbetjeningsfunktion. Skulle strømmen svigte, vil det være muligt at åbne og lukke via grebet.

Der er endvidere indbygget en sikkerhedsstopfunktion, så ingen kan komme i klemme, når døren lukkes. Hæveskydedøren glider automatisk tilbage til den åbne udgangsposition, hvis den møder selv den mindste modstand.

- Med den nye mulighed fra G-U for ”automatisk” åbning af hæveskydedøre imødekommer vi et ønske om at kunne opfylde tilgængelighedskrav for handicapboliger, siger adm. direktør Ole Rittermann, SKANDI BESLAG A/S, men vi har også fået forespørgsler fra bygherrer og enkeltpersoner, som ønsker at udstyre boligen eller f.eks. en pool/spa afdeling med høj komfort, så hæveskydedørspartiet via fjernbetjening kan glide let og elegant til side – så meget eller lidt man ønsker det – og lukke igen ”med et suk”, uden at man behøver at røre grebet.

Det er endvidere muligt at opnå kørestolsoptimal, niveaufri passage gennem hæveskydedøren med en nedfældet glideskinne. Funktionen kan bestilles samtidig med eller eftermonteres på de nye G-U 934 og G-U 937 beslag. For at integrere funktionen skal der dog udskiftes visse dele i forhold til standardbeslaget. Drejer det sig om hæveskydedøre med ældre beslag, vil hele beslaget skulle udskiftes.

Er der f.eks. tale om institutionsbyggeri eller en privatbolig med elektronisk overvågning, kan alle døre og vinduer forsynes med en elektronisk magnet, så man på et kontrolpanel eller via en pc altid kan se, om døre og vinduer er åbne eller lukkede.

Få flere informationer på SKANDI BESLAG's stand på TIMI messen, C-2220.
SKANDI BESLAG A/S, Møllehaven 20, 4040 Jyllinge. Tlf. 4678 9600.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062