23948sdkhjf

0904: Unimerco A/S har overtaget svensk virksomhed

Artikel i Træ og Industri!
Med virkning fra den 1. juli i år har Unimerco Group A/S, DK overtaget alle aktier i den svenske produktionsvirksomhed Pegoma AB, Jönköping.

Pegoma AB blev etableret i 1993 og sluttede sidste regnskabsår med en omsætning på SEK 33 mio. Virksomheden beskæftiger 25 medarbejdere og har specialiseret sig i produktion og genopslibning af diamantværktøjer til træindustrien herunder især gulvindustrien. Pegoma har en betydelig eksport til Finland og Norge, men også til andre land bl.a. Frankrig, Spanien og USA.

Virksomheden ændrer navn til UM Pegoma AB og bliver søsterselskab til Unimerco AB, Jönköping. Begge selskaber fortsætter som selvstændige selskaber og med gode vækstforventninger til såvel det svenske marked som til eksportmarkederne.

I forbindelse med overtagelsen etablerer Pegoma og Unimerco i regi af Unimerco A.S., Norge et diamantsliberi i Norge til betjening af begge virksomheders kunder på det norske marked. Etableringen forventes realiseret i løbet af efteråret i Kristianssand regionen.

Unimerco er i forvejen en betydelig international producent af spåntagende diamantværktøjer til automobilindustrien, flyindustrien og træindustrien. Erhvervelsen af Pegoma tilfører Unimerco en ny vigtig kompetence på boringsværktøjer til gulvindustrien, som kan bruges af Unimercos øvrige virksomheder i bl.a. England og USA.

Uden at medregne erhvervelsen af Pegoma AB forventer Unimerco Group med at komme ud af det eksisterende regnskabsår pr. 30.09 med en omsætning omkring DKK 550 mio mod sidste år DKK 505 mio. - I indeværende regnskabsår
forventes købet kun at påvirke koncernens resultat ubetydeligt, men positivt.

Unimerco Group er i øjeblikket i gang med analyser, som skal føre til etableringer i Kina og Centraleuropa indenfor det næste års tid, så virksomheden kan betjene de nye store markeder og også eksisterende kunder, som flytter produktionen ud.

Efter erhvervelsen af Pegoma beskæftiger Unimerco Group ialt 575 medarbejdere i Danmark, England, USA, Tyskland, Norge og Sverige. Heraf 64 i Sverige.

Unimercos ejerstruktur er anderledes, idet virksomheden er 100% ejet af de ansatte, fordelt med 51% på ikke ledende medarbejdere, 21% på ledende medarbejdere og 28% på direktionerne. I de sidste 3 år er Unimerco placeret
i konkurrencen 'Best Place to Work' som henholdsvis nr. 2, nr.1 og nr. 9.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062