23948sdkhjf

0904 TIMI: Et bredere produktprogram fra JHM

Artikel i Træ og Industri!

0904 TIMI: Et bredere produktprogram og udvidet service er nøgleordene for JHM - Jørgen Hansen Maskinfabrik A/S

På TIMI2004 præsenterer JHM en række nye og spændende produktområder til det omfattende program indenfor filteranlæg, maleanlæg og ventilationsanlæg. Der vises et udpluk af produkterne fra både JHM - Jørgen Hansen Maskinfabrik A/S og JHM – Moldow og der gives eksempler på hvordan teknologien fra begge forretningsområder kan anvendes indenfor træindustrien.

Moldow: En del af JHM
I oktober 2003 overtog Jørgen Hansen Maskinfabrik A/S firmaet
Moldow. Under navnet »JHM-Moldow« er firmaet i dag en integreret del af JHM – Jørgen Hansen Maskinfabrik A/S. Produkterne og anlæggene fra JHM-Moldow sælges og markedsføres stadig fra kontoret i Værløse, mens produktion, administration og service er flyttet til Holsted. Flytningen har bl.a. medført, at produktionen i Holsted er blevet udvidet med ca. 1.800 m2 så man i dag råder over 10.000 m2 produktionsareal. Der er i alt beskæftiget 120 medarbejdere hos JHM, hvoraf de 15 er på kontoret i Værløse.

Hos JHM-Moldow er forretningsområderne fortsat filteranlæg og maleanlæg. Produkterne på disse områder er tillige skræddersyede til eksportmarkederne og sammenholdt med det stærke netværk af forhandlere og agenter over hele verdenen, vil dette koncept blive bibeholdt.

På TIMI2004 har du mulighed for at møde personale fra både JHM og JHM-Moldow og få meget mere information om vores kompetencer og hvilke fordele det har for dig.

JHM Døgnservice
Med et dugfrisk design på de nye service biler markerer JHM, at serviceområdet naturligt er udvidet til også at omfatte Moldow kunder. »Det har det selvfølgelig gjort lige siden vi overtog Moldow, men nu hvor vi skulle have nye varebiler, var tiden inde til også at markere det velkendte Moldow mærke på service bilerne «, siger marketingchef Søren Olesen fra JHM.

Selvom Moldow i de seneste år satsede mere på eksportmarkederne end hjemmemarkedet, så er der alligevel mange kunder, der har Moldow anlæg stående – enten filteranlæg eller maleanlæg. Især indenfor papir og papindustrien har Moldow været stærke indenfor moderne affaldshåndteringsanlæg til denne branche, men der er også bygget mange Moldow maleanlæg i Danmark.

»Ligesom på JHM anlæg yder vi naturligvis døgnservice på
Moldow anlæg, så evt. driftsstop bliver så korte som muligt«, siger Søren Olesen, »og da vores fabrik i modsætning til den tidligere Moldow fabrik selv laver ventilatorer, rør og andre vitale komponenter, har vi en stor fleksibilitet med hensyn til hurtige individuelle løsninger«.

JHM ventilatorer
JHM har i mange år udviklet, fremstillet og markedsført industriventilatorer
til mange forskellige brancher, f.eks. korn- og foderstofindustrien, levnedsmiddelindustrien og kraft/varme sektoren.
Den store erfaring fra disse brancher har betydet, at JHM de seneste år har været med helt fremme, når det gælder udviklingen af ventilatorer til træindustrien. Det er derfor heller ikke tilfældigt, at ventilatorer fra JHM er meget anerkendte indenfor træindustrien, især i lyset af den øgede fokus på støjniveauet, elforbruget og sikkerhed.
JHM ventilatorer er derfor naturligvis både ATEX godkendte og godkendte som »Spareventilatorer®«, hvilket betyder at de laver op til de danske elselskabers krav om høj energieffektivitet.

På TIMI2004 udstiller JHM ventilatorer af typerne DST og DAT, som er den nye generation af miljøvenlige og energirigtige spånsugningsventilatorer og som indgår i firmaets komplette program.

HD Sprøjteboks
HD Sprøjteboksen fra JHM er til vådlakering og har primært været brugt indenfor plastindustrien. Sprøjteboksen udmærker sig ved en høj filtreringsgrad, så luften renses næsten 100% for malingspartikler.

Boksen »skræddersys« til den specifikke maleopgave, uanset om der males manuelt, med robot eller manipulator. Boksens arbejdsområde holdes rent og miljøvenligt og malingslammet koaguleres og opsamles på boksens bagside i et integreret slamhåndteringsanlæg.

Slamhåndteringen kan også være adskilt fra sprøjteboksen.

Med systemet kan ventilationsluften i maleanlægget returneres til lokalerne via et recirkulationssystem, hvor opløsningsmidlerne opkoncentreres og ledes til det fri eller til et forbrændingsanlæg, mens den rensede luft returføres. Derved kan luftforbruget i mange tilfælde reduceres med 80% og driftsomkostningerne til opvarmning tilsvarende.

Teknologien med recirkulation kan med store fordele ligeledes anvendes indenfor træindustrien. På TIMI2004 vises HD Sprøjtboksen sammen med en forkabine og med gulvconveyor til emnehåndtering. Forkabinen er for placering af malerobotten og indeholder bl.a. friskluftindblæsning og luftsluser ved emneåbningerne.

JHM højovn
JHM har gennem de seneste år leveret flere komplette anlæg til lakering og tørring på fladbaneanlæg. Mange af disse anlæg har været til overfladebehandling af lister og anlæggene er opbygget omkring JHM’s patenterede højovn, som bl.a. udmærker sig ved at være både fleksibel, driftssikker, vedligeholdsvenlig og effektiv.

Højovnen tilpasses størrelsesforhold i bygning, emnestørrelse og -type, tørrebehov samt fremløbshastighed. Den skånsomme transport af emner i højovnen sker uden anvendelse af kædedrev eller andre sliddele og gør det muligt at transportere emner i højovnen, som andre systemer ikke kan håndtere. Samtidig giver løsningen en mere stabil drift med mindre vedligehold. Kunderne oplever således mange fordele ved at vælge en løsning med JHM højovn.

De seneste anlæg, som JHM har leveret, har udover højovnen indeholdt travers- eller listesprøjter. Anlæggene leveres komplet med rullebaner, emnevendere og tværoverføringsbane. Dette gør det mulig, at lakere flere gange på samme side, og på begge sider, uden manuel håndtering. Styringssystemet er opbygget med et optimerings- og opsamlingssystem, som sikrer en maksimal fremløbshastighed og en optimal udnyttelse af højovnen. På TIMI 2004 viser JHM en 3D animation af et af ovennævnte anlæg.

JHM Filter systemer
På filtersiden har overtagelsen af Moldow for JHM betydet, at man i dag råder over et endnu bredere program af filtersystemer. Ud over de traditionelle filtre som f.eks. kædefilter, slusefilter og sækketømningsfilter, har JHM fået tilført stor knowhow med andre filtersystemer.

Et eksempel er transflow systemet, som er udviklet for at muliggøre en fleksibel drift i hårdt belastede udsugningssystemer. Det fungerer som en samlekanal, hvor spåner delvist udskilles fra luftstrømmen. De tunge partikler falder ned i bunden af transflow kanalen, hvor en mekanisk kædetransportør leder partiklerne til en rotorsluse for enden af kanalen. Efter at materialet er ledt gennem rotorslusen transporteres det videre til f.eks. siloanlæg, og det lette luftbårne støv, der er forblevet i hovedluftstrømmen, føres videre til filteret. Med transflow systemet opnår man maksimal fleksibilitet mht. at flytte rundt på maskiner i de enkelte haller til de lavest mulige driftsomkostninger.

Et andet eksempel er filter med lufttransportør, som anvendes til affaldshåndtering indenfor pap- og papirindustrien. Affaldet afsuges direkte fra maskinerne og ledes til filteret via lufttransportør, som f.eks. kan være placeret i gulvkanaler i produktionen. Ligeledes foregår affaldstransporten i filterets bundkanal med luftteknik, dvs. ingen mekaniske dele.

Andre filtertyper er også blevet integreret i JHM’s filterprogram og på TIMI2004 viser vi et udpluk af disse nye filtertyper.

Yderligere oplysninger:
Søren Olesen, salgs- og marketingchef, mail: sol@jhm.dk
JHM – Jørgen Hansen Maskinfabrik A/S
Tlf.: 75 39 26 44 · Fax: 75 39 31 55

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128