23948sdkhjf

0904 TIMI: ZEPHYR valkuumpumper - nemt og miljøvenligt

Artikel i Træ og Industri!

0904 TIMI: ZEPHYR vakuumpumper - nemt og miljøvenligt

Træbranchen får i højere og højere grad brug for vakuumpumper, f.eks. ved håndtering af emner med vakuumløft samt med fasthold ved opspænding. Rietschle Thomas, der deltager på TIMI-messen i Fredericia, tilbyder en lang række vakuumpumper, der alle har deres fordele.

På messen i Fredericia fokuserer firmaet især på ZEPHYRs friktionsløse vakuumpumper. De er effektive, og der er næsten intet vedligehold. Og så skåner man miljøet ved at arbejde med denne type vakuumpumper. Der er intet mekanisk slid, fordi der ikke er friktion mellem hus og rotorer, og dermed undgår man servicearbejdet med at skifte lameller. Den eneste regelmæssige service, der er brug for, er olieskift i gearkassen og løbende kontrol af de eksterne filtre.

ZEPHYR klo vakuumpumpe og kompressor arbejder efter fortrængningsprincippet med indre kompression. Pumpen fremstilles i syv byggestørrelser og har en bedre virkningsgrad end eksempelvis Rootsblæsere på grund af den indre kompression. Det maksimale overtryk er 2,2 bar og vakuum 50 mbar abs. ved kortvarig drift, og mellem 100 og 250 mbar abs. ved kontinuerlig drift – alt efter byggestørrelse. Kapacitetsområdet ligger fra 60 til 500 m3/h.

En af de typiske ting ved Rietschle-designet er afdækningen, der ikke blot skal give en bedre køling. Den beskytter også pumpen mod ydre påvirkninger såsom støv, og så er afdækningen ligeledes med til at reducere maskinstøjen.

På TIMI-stand nr. A-1342 kan man studere ZEPHYR på nærmeste hold.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078