23948sdkhjf

Større udenlandsk fokus på TIMI

Formanden for brancheforeningen SMT venter ekstra mange besøgende fra blandt andet Skandinavien, Baltikum og Nordtyskland på efterårets fagmesse for træbearbejdning
Kilde: Træ og Industri, august 2004.

- TIMI 2004 bliver genstand for stor interesse fra udenlandske besøgende
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri


Formanden for brancheforeningen SMT venter ekstra mange besøgende fra blandt andet Skandinavien, Baltikum og Nordtyskland på efterårets fagmesse for træbearbejdning

Efterårets TIMI-messe i Fredericia kan meget vel blive genstand for ekstraordinært stor interesse fra fagfolk i vore nabolande. Det vurderer Niels-Erik Lundvig, direktør for Q Transportmateriel A/S i Galten og formand for SMT (Sammenslutningen af Maskinproducenter for Træindustrien). Størstedelen af Q Transportmateriels produktion går til eksport, så virksomheden har en god fornemmelse for strømningerne på blandt andet nærmarkederne.

- Overordnet oplever jeg en kraftig interesse fra nordeuropæiske aktører, fortæller Niels-Erik Lundvig.
- Det er eksempelvis et faktum, at der virkelig sker noget i de nye EU-lande i Baltikum. Q Transportmateriel er derfor ved at bygge en salgsorganisation op dér, og vi erfarer, at de baltiske producenter sender flere delegationer til TIMI.

- Jeg har også mødt flere englændere, som viser interesse for at komme herover, mens de vælger Milano fra. Det er nyt.
- Det er til gengæld ikke nyt, at TIMI i stigende grad er et must for svenske og norske aktører, konstaterer Niels-Erik Lundvig.

- Og så regner vi med at se flere nordtyskere. De har været ganske hårdt ramt af krisen, men det kunne da være sjovt, hvis vi kunne være med til at indgyde noget optimisme i vores store naboland, bemærker SMT-formanden.

Det er ikke kun de udenlandske tilkendegivelser, der gør Niels-Erik Lundvig optimistisk stemt. Både med direktør- og formandsbrillerne på kan han skimte lys for enden af den konjunkturmæssige tunnel. Og det i en grad, så TIMI meget vel kan vise sig at være usædvanligt godt timet.

- Derfor er det lidt synd for de udstillere, der måske ikke føler, de har ressourcer til at deltage på 2004-messen, bemærker Niels-Erik Lundvig.
- Q Transportmateriel blev grundlagt i 1955, og vi har været med hver eneste gang på TIMI. Også i år satser vi hårdt på messen – vi har taget ekstra plads for blandt andet at kunne præsentere lagersystemer integreret i produktionen, slutter Niels-Erik Lundvig.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063