23948sdkhjf

0804 TEMA: Revolutionerende nyheder til overfladebehandling

Artikel i Træ og industri

0804 TEMA: Ravolutionerende nyheder til overfladebehandling

Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

JUNGET A/S’ italienske leverandør Giardina har som verdens førende producent af maskiner og anlæg til overfladebehandling gennem den seneste tid udviklet en lang række revolutionerende nyheder til træindustrien.

Revolutionerende tørring af vandbaserede UV-lakker
I takt med at kravene til miljø gennem årene er blevet skærpet, er der sket en markant udvikling inden for vandbaseret teknologi – en udvikling som Giardiana har stået i spidsen for. Giardina har nemlig bl.a. udviklet det revolutionerede MOS-system, hvor laktørring foregår ved hjælp af mikrobølgeteknik.

MOS-systemet er resultatet af mange års forskning og mere end 500 tests på Giardinas laboratorium, og over 1000 kunder har allerede testet systemet. Systemet gør det muligt at tørre vandbaserede produkter på bare få minutter, uden at det underliggende træ bliver opvarmet. Systemet giver desuden en bedre vedhæftning og bedre hårdhed i overfladen.

Pulverlakering af MDF
Pulverlakering af MDF er en ny teknologi, som ikke tidligere har været anvendt i Europa, men som med fordel kan anvendes til køkkenfronter, kontorer og badeværelsesinventar, computerborde mv.

Fordelen ved pulverlakering er, at det er en meget miljøvenlig teknik, idet der ikke er nogen opløsningsmidler, ingen polyester og ingen pvc. Med pulverlakering er det kun nødvendigt med én påføring, og det kræver kun få minutters tørring. Farveskift kan foretages hurtigt, og kanter og flader kan lakeres på én gang.

Seks-akset robot med automatisk skift af sprøjtehoved
Robotter til lakering af komplicerede emner har været brugt i årtier, men Giardina kan nu præsentere et seks-akset robotsystem til træindustrien, hvor automatisk skift af sprøjtehoved er muligt. Systemet, som er styret af stregkoder eller elektroniske censorer på selve emnet, skifter øjeblikkeligt - uden menneskelig indblanding - fra ét sprøjtehoved til et andet. En operation, som tidligere kunne være meget tids- og arbejdskrævende og gjorde, at der ikke kunne lakeres, mens hovedet blev skiftet.
For nærmere information om Giardina overfladehandlingsanlæg kontakt JUNGET A/S på tlf. 89 36 55 00.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144