23948sdkhjf

0804: HI Byggeri & Håndværk 2004 - jubilæum med mange aktiviteter

Artikel i Træ og industri
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Når Skandinaviens største byggefagmesse, HI Byggeri & Håndværk, i dagene 7.-10. september finder sted for 25. gang i Messecenter Herning, sker det med et bredt og alsidigt fagligt aktivitetsprogram.
- Her i jubilæumsåret er det lykkedes os at sammensætte en række spændende aktiviteter, særudstillinger og konkurrencer, der spænder vidt og appellerer til både rådgivere, håndværkere, entreprenører og alle andre, der er beskæftiget i byggebranchen, siger projektleder Anders Ladefoged Mortensen, Messecenter Herning.

Udenlandske stjernearkitekter
På særudstillingen Grænseløs Arkitektur - Stjernearkitekter tegner Danmark præsenterer Dansk Arkitektur Center ni udenlandske arkitekter, som har det til fælles, at de bryder 250 års dansk eneret på at opføre bygninger i Danmark. På udstillingen bidrager de med nye radikale bud på fremtidens arkitektur i Danmark. Man kan bl.a. opleve Norman Fosters elefanthus i Zoo, Jean Nouvels højteknologiske koncertsal i DR-byen, Zaha Hadids tilbygning til Ordrupgaard, Daniel Libeskinds Dansk Jødisk Museum og Coop Himmelb(l)aus Musikkens Hus i Nordjylland. Desuden bliver der mulighed for at få indsigt i de nye helhedsplaner for Københavns havn med flere tusind nye boliger.

DM for låsesmede- og håndværkerlærlinge
Med Ruko som arrangør gennemføres for første gang et uofficielt DM for låsesmede-lærlinge med 30 deltagere. Også håndværkerlærlinge kæmper om DM-titler inden for otte fag. For første gang er der deltagelse af malerfaget, hvor seks kvindelige malerlærlinge har kvalificeret sig til finalen.

Danmarks mest moderne stadion
De to Herning-firmaer, Kobra Arkitekter A/S og KPC Byg A/S, har tegnet og opført Messecenter Hernings moderne og meget omtalte SAS Liga stadion. På HI Byggeri & Håndværk 2004 kan de besøgende se en særudstilling om stadions tilblivelse. De kan møde både arkitekten, entreprenøren og en række af leverandørerne - og to gange dagligt arrangeres der rundvisning på stadion.

425 udstillere
Der er foreløbig tilmeldt 425 udstillere til HI Byggeri & Håndværk 2004. De præsenterer et bredt udvalg af nyheder og produkter til byggeri, håndværk, vedligeholdelse, transport og udendørs arealer. Udstillerne er inddelt i følgende sektorer: Byggematerialer - VVS & Energi - ErhvervsTransport - Værktøj, Renhold & Arbejdsbeklædning - Materiel & Grej.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095