23948sdkhjf

0104 Tema: Atter vinduesproduktion på fabrikken i Ørnhøj

Temaartikel om vinduer, døre og facadebeklædning fra Træ og Industri - Januar 2004
- Dana Vinduer A/S i Grønbjerg flytter ind i Rationel Vinduers tidligere fabrik Ørnhøj

Til januar skal der igen produceres vinduer på vinduesfabrikken i Ørnhøj som Rationel Vinduer nedlagde for ca. halvandet år siden. Bygmester Ivan V. Mortensen i Grønbjerg har købt den 11.000 kvm. store fabrik og flytter virksomheden Dana Vinduer A/S med produktion og administration fra Grønbjerg til Ørnhøj. Overtagelsen sker pr. 1. september.

Årsagen til købet er voksende pladsmangel i de nuværende lokaler i Grønbjerg. Med købet får vinduesproduktionen og de godt 30 ansatte nu tre gange så meget plads som de har nu.

Dana Vinduer A/S, hvor Ivan V. Mortensen har 75 pct. af aktierne, blev startet for 10 år siden med udgangspunkt i fremstilling af elementer til udestuer, men udviklede sig efterhånden til en produktion af vinduer som har været støt voksende lige siden.

50-60 pct. af vinduerne fremstilles i mahogni som er Dana Vinduers speciale, foruden en produktion af eksklusive mahogniyderdøre. Herudover fremstiller Dana Vinduer et betydelig antal vinduer i kernetræ af fyr, samt lidt i teak og eg.

Ivan V. Mortensen har desuden gennem ca. 30 år drevet Byggefirmaet Ivan V. Mortensen A/S som sammen med datterselskabet Idé-Huse A/S også har ca. 30 ansatte beskæftiget med at bygge arkitekttegnede parcelhuse og andelsboligprojekter.

Byggefirmaerne forbliver i Grønbjerg, men bliver også ganske synlige i Ørnhøj i form af skiltning på vinduesfabrikkens facade ud mod amtsvejen.

"Med hensyn til placering og vejforhold, så er Ørnhøj en ideel placering for en virksomhed som vores. De færreste tænker vel på at Ørnhøj er den mest centrale placering i Vestjylland, men det er Ørnhøj faktisk - sammen med Grønbjerg - med kun 20-25 minutters kørsel til byerne Herning, Holstebro, Ringkøbing og Skjern", siger Ivan V. Mortensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14