23948sdkhjf

0104 Tema: Nyhed inden for point-to-point boremaskiner - nu i 5-akset udgave

Temaartikel om vinduer, døre og facadebeklædning fra Træ og Industri - Januar 2004

0104 Tema: Nyhed inden for point-to-point borema-skiner - nu i 5-akset udgave

I dette forår præsenterede Morbidelli en nyudvikling af den kendte Author-serie, Author X5. Den nye CNC-maskine er udviklet med henblik på høj ydelse og stor fleksibilitet. Med et 5-akset fræseaggregat opnås en fremragende fleksibilitet, som øger anvendelsesmulighederne. I såvel inventarbranchen, som ved fremstilling af komponenter, trapper, formemner, vinduer m.m vil det 5-aksede aggregat kunne øge produktionskapaciteten og give nye muligheder for automatisk bearbejdning med CNC-maskiner.

Author X5 er monteret med Prisma K, fræseaggregat med 5 akser. Prisma-aggregatet er SCM GROUPs egen udvikling, og kan monteres på en lang række af koncernens CNC-maskiner fra SCM, Routech og Morbidelli. Maskinen er udstyret med et medkørende værktøjsmagasin med 12/24 pladser, et borehoved med 12 vertikale individuelt betjenbare spindler, 4 horisontale i X-retningen og 2 horisontale i Y-retningen.

Prisma K er et robust hoved, der er udviklet til fræseopgaver, der kræver et højt omdrejnings-tal. De største fordele ved det universelle fræseaggregat er, at man undgår man at skulle bruge vinkelgear. Det 5-aksede aggregat benytter simple standardværktøjer, som er prisbillige i anskaffelse, og med aggregatet kan man udføre forskellige bearbejdninger, blot ved at hente et andet værktøj fra det medkørende værktøjsmagasin. Styringen indstiller desuden selv værktøjet i den rette vinkel, og derved spares tiden til opstilling og værktøjsskift, og maskinen kapacitet kan udnyttes fuldt ud. Prisma-aggregatet er konstrueret således, at motor og fræsespindel er bygget sammen i én enhed, som giver mulighed for bearbejdninger ned til 40 mm over arbejdsplanet.

Bearbejdningsenheden X5 kan installeres på alle Morbidellis bearbejdningscentre i Author-serien. Det giver mulighed for at få en særdeles prisgunstig 5-akset maskine til alle produktions-størrelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094