23948sdkhjf

0104 Tema: Forener det smukke med det praktiske

Temaartikel om vinduer, døre og facadebeklædning fra Træ og Industri - Januar 2004

0104 Tema:Forener det smukke med det praktiske

Tekst: Journalist Christian Schmidt, Pressebureauet Silkeborg

- Outline Vinduer præsenterer nyt vinduesprodukt med eksklusiv mahogni indvendig og vedligeholdelsesfri aluminium udvendig

Udvendig vedligeholdelse afholder nogle fra at vælge vinduer i den smukke mørkbrune træsort mahogni. Nu bliver der imidlertid mulighed for at forene det smukke med det praktiske. Den danske vinduesprodcent Outline Vinduer tilbyder nemlig et helt nyt rodukt, hvor rammerne består af mahogni indevendig og aluminium udvendig.

- Vi møder ofte stor interese for mahogni, men træsorten kræver en årlig oliebehandling, hvis den skal bevare sin flotte mørke glød. Derfor var det nærliggende at søge en kombinatiom, der både kunne imødekomme interessen for mahogni og samidtig være vedligeholdelsesfri. Løsningen lå lige for. Mahogni indvendig og pulverlakeret aluminium udvendig forener fordelene ved begge materialer, siger administrerende direktør Carsten Bo Pedersen om Outlines nye produkt og understreger, at der naturligvis udelukkende anvendes mahogni fra områder med bæredygtig statskontrolleret skovbrug.

Fordele og ulemper
Spørgsmålene er mange, når der skal vælges vinduer til et byggeri. Opgaven drejer sig om at vælge det produkt, der lever op til krav om design og udformning, og som samtidig opfylder sit formål og sin funktion i det enkelte byggeri.

Oplagt valg i mange byggerier
- Kombinationen af mahogni indvendig og aluminium udvendig vil for eksempel være et oplagt valg i mange af de nye boligbyggerier, der bliver opført langs kyster og på havnearealer eller i moderne administrationsbygninger, musik- og teaterhuse, m.v. Endvidere vil løsningen være oplagt for mange villaejere, der gerne vil have mahogniens eksklusive udtryk og samtidig være fri for vedligeholdelse, siger Carsten Bo Pedersen.

Mahogni har i århundreder været brugt til fremstilling af finere møbler. Den blev første gang indført i Danmark i 1924, og nu er den med sit flotte særpræg i stigende omfang på vej ind i boligbyggeriet.

- Vi forventer os naturligvis meget af vores nye produkt, der vil være med til at gøre vores produktpalette endnu bredere. Den består desuden af Futurix med fyrretræ indvendig og aluminium udvendig, af Classic vinduer og døre i ren mahogni og af Basix vinduer og døre i kernefyrretræ, siger Carsten Bo Pedersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063