23948sdkhjf

0104: Variabel hastighed på trykluftkompressor sparer Hammel Møbelfabrik for mere end 250.000 kroner

Artikel fra Træ og Industri - Januar 2004

0104: Variabel hastighed på trykluftkompressor sparer Hammel Møbelfabrik for mere end 250.000 kr.

Tekst: Jan Vangsgaard, ARDUA og Peter Torp EnergiMidt

Hammel Møbelfabrik A/S er etableret i 1961 og fremstiller i dag kvalitetsmøbler til opbevaring og kontor. Virksomheden havde indtil foråret 1999 produktion på 4 fabrikker i Svenstrup og Hammel.

Virksomheden er særdeles miljø- og energi bevidst og har igennem en årerække gennemført en række tiltag for at optimere virksomhedens produktion i forhold til miljøbelastning og energiforbrug.

Forbruget af energi til trykluft er en betydelig post. Omkostningerne til elektricitet på en kompressor udgør fra 70 til 90% af de samlede omkostninger incl. investering og vedligehold i hele kompressorens forventede levetid.

Optimeringsprojekt
I forbindelse med et effektiviseringsprojekt for produktionen, blev produktionen samlet på tre produktionssteder i Svenstrup og to steder i Hammel.

Energimidt’s energirådgivere havde tidligere gennemgået virksomheden, og bl.a. påpeget det store besparelsespotentiale, der var på trykluft. For at få et overblik over behovet for trykluft, blev forbruget af trykluft kortlagt gennem en række målinger udført af Ardua.

På baggrund af målingerne blev der investeret i effektive, kapacitetsregulerede, skruekompressorer med indbygget frekvensomformer fra Gardner Denver/Tamrotor. Ardua har stået for levering og montering af de nye kompressorer.

Hammel Møbelfabrik’s afdeling på Norgesvej, Hammel, arbejder fortrinsvis med finer. Her leverer en Gardner Denver/Tamrotor model VS-40 det daglige trykluftforbrug, der varierer fra 0,8 – 6,5 m³/min.

Frekvensstyring sammen med en intelligent styring!
På fabrikken kaldet Hammel Syd, er det to Gardner Denver/Tamrotor kompressorer, der leverer trykluften. Den ene er en kapacitetsreguleret kompressor med indbygget frekvensomformer model VS-60, med en kapacitet fra 1,5 – 9,6 m³/min. Den anden er en standard kompressor type ES-55 med en ydelse på 9,4 m³/min. Sammen med en intelligent styring type Multipilot 5, kan kapaciteten reguleres fra 1,5 – 19 m³/min. Elbesparelsen alene på Hammel Syd er ca. kr. 100.000,- p.a.

Energi & miljø
Hammel Møbelfabrik A/S er, som tidligere nævnt, særdeles miljøbevidst. På den baggrund valgte man yderligere at indkøbe de nye kompressorer til Hammel Syd som vandkølede kompressorer, idet kølevandet fra kompressorerne kunne udnyttes til forvarmning af vand til opvarmning af fabrikkens tørreovn til lakanlægget i hele produktionsåret.
Denne varmebesparelse er beregnet til ca. 80.000,- p.a.

Energibesparelse ved omdrejningsreguleret skruekompressor
Hovedafdelingen i Svenstrup fik den 22. maj 2001 leveret den 3. kapacitetsregulerede skruekom-pressor med indbygget frekvensomformer fra Gardner Denver/Tamrotor. På baggrund af målinger blev der installeret en VS-80 med varmeveksler med en kapacitet fra 1,5 – 11,5 m³/min.

Det gamle anlæg bestod af to skruekompressor med en samlet installeret effekt på 100 kW og en ydelse på 11,5 m³/min. Energiforbruget på det gamle anlæg var registreret til 186,5 MWh pr. år.

En kontrolmåling den 17. november 2003, viser, at kompressoren siden opsætningen har haft 8.399 drifttimer, heraf har den produceret luft i 8.383 timer – det betyder at der har været et energispild til trykluft på mindre end én promille. Det samlede energiforbrug har for de 8.399 timer været på 111,5 MWh - i 30 mdr. En besparelse der svarer til 146 MWh. pr. år.

Hertil kommer værdien af varmegenvindingen.
Den teknologi, der resulterer i så voldsomme besparelser på energiforbruget til trykluft, kan forklares med følgende:

Den frekvensstyrede kompressor tilpasser sig trykluftforbruget i virksomheden, og frekvens-omformerens PI-kontrol sørger for konstant tryk i nettet ved at ændre omdrejningstallet, så kompressoren yder den trykluftmængde, der forbruges. Kapaciteten kan reguleres i området fra 15 til 100%.


Energibesparelsen opnås gennem:

Konstant tryk: Det koster ca. 7% af kompressorens effekt at hæve trykket fra 7 til 8 bar.

Hurtig regulering: Omdrejningsreguleringen er meget hurtig med et meget lille udsving omkring det indstillede tryk.

Luftforbrug: Omdrejningsregulering giver netop den luftmængde, der bruges på det givne tidspunkt.

Der spares aflast perioder og afblæsning af separator.

Det handler om energiforbruget
Investeringen i en omdrejningsreguleret skruekompressor er højere end i en standard skruekompressor, men på grund af det mindre energiforbrug i kompressorens levetid, påvirker merinvesteringen ikke totaløkonomien.

Foranlediget af de overbevisende resultater Gardner Denver’s frekvensregulerede kompressorer fremviser, har flere møbelvirksomheder i Energimidt’s områder investeret i disse, på baggrund af den udførte energirådgivning.

Der er nu over 150 virksomheder, der har købt GARDNER DENVER frekvensregulerede skruekompressorer med en samlet installeret effekt på mere end 4.200 kW i Danmark – Der spares herved mere end 2.500.000 kr. om året med de nuværende el-priser, hvilket svarer til en besparelse på 25 til 40% pr. år på den enkelte kompressor.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078