23948sdkhjf

De er de bedste på snedkeruddannelserne

Efter tre dages hårdt arbejde er vinderne ved dette års DM i Skills fundet hos de fire konkurrerende fag fra Snedkernes Uddannelser.
Efter tre dage med masser af godt håndværk og tusindvis af besøgende blev 42 vindere lørdag fejret ved DM i Skills i Aarhus. Skills-mestrene har udvist enestående talent, og de mere end 250 deltagere fra erhvervsuddannelserne har alle vist, at de i den grad har ægte Skills-factor.

Måneders hårdt arbejde og forberedelse ude på landets erhvervsskoler, værksteder, kantiner og kontorer kulminerede lørdag eftermiddag. Her blev vindere fra 31 erhvervsuddannelser kåret ved DM i Skills 2013 i Aarhus NRGI Park og Arena. DM i Skills er Danmarksmesterskabet for elever fra erhvervsuddannelserne.

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, der er æreshåndværker i Aarhus, overrakte præmierne til landets bedste erhvervsuddannelseselever. Han var meget imponeret af de dygtige deltagere.

- Jeg ser, at I alle lægger en kæmpe energi og alt jeres hjerteblod i jeres arbejde. Sådan skal det være. Det er sådan, vi vil have det, sagde Hans Kongelige Højhed Prins Joachim til deltagerne.

Vinderne blandt Snedkernes Uddannelser blev:
Maskinsnedker : Jesper Justesen, Greve, Solrød Møbel og Maskinsnedkeri, Skive Tekniske Skole.

Møbelsnedker : Rune Voldum, Jönsson Invent, Københavns Tekniske Skole.

Bygningssnedker : Jonas Tøndering Dinesen, Kolding, O.M.Spring, Svendborg Erhvervsskole.

Møbelpolstrer : Kirsten Kjeldberg Hansen, Kjærs Auto- og Møbelpolstring, Skive Tekniske Skole.

Vinderne blandt Snedkernes Uddannelser får en præmie på 5.000 kr., som er sponseret af Træfonden.

Rekordstort besøgstal
Over 250 unge elever og lærlinge fra erhvervsuddannelserne deltog ved DM i Skills 2013. 31 fag var med som konkurrencefag - fx tekniske isolatører, industriteknikere, møbelsnedkere, frisører, bagere og mediegrafikere. For allerførste gang var også detailuddannelserne repræsenteret ved det store mesterskab, der i år havde Aarhus som vært.

Med et rekordstort antal besøgende fik rigtig mange et indblik i erhvervsuddannelsernes mangfoldighed. Og de fik mulighed for at lade sig imponere af deltagernes høje faglige niveau, arbejdsomhed, vilje og kreativitet.

En række af vinderne deltager ved WorldSkills - VM for erhvervsuddannelser i Leipzig til sommer. DM i Skills 2014 finder sted i Aalborg den 23.-25. januar. I alt 28.000 mennesker besøgte DM i Skills 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094