23948sdkhjf

Ikea Danmark er blevet mere bæredygtig

De danske varehuse har i finansår 2011/12 reduceret energiforbruget med knap 10 pct. og de samlede affaldsomkostninger med ca. 80 pct.
Det er både i Danmark og globalt set, møbelkoncernen melder om fremgang i sit Sustainability-arbejde.

Ikea Group har netop fremlagt sin Sustainability-rapport for 2011/12, som blandt andet viser, at Ikea Danmark gennem sin vindmølle ved varehuset i Taastrup selv har produceret 1.373.042 kWh. Det svarer til ca. 8,4 % af det samlede el-forbrug i Ikeas fem danske varehuse.

Derudover fremhæver rapporten, at Ikea Danmarks samlede energiforbrug (elektricitet og varme) i varehusene er faldet med 9,29 % i forhold til året før.

Endvidere har Ikea Danmark formået at reducere sine samlede affaldsomkostninger med ca. 80 % ved systematisk at arbejde med genbrug af endnu flere materialer.

Læs også: Ikea vokser på alle markeder

Ambitiøse mål for hele koncernen
For Ikea Group som helhed har koncernen forpligtet sig til at investere 1,5 mia. euro i vedvarende energi og møbelgiganten har selv produceret vedvarende energi svarende til 34 pct. af det samlede energiforbrug i alle Ikeas bygninger. Ved udgangen af FY12 havde Ikea 250.000 solpaneler og 83 vindmøller i drift.

Herudover kom alt træ fra leverandører, som lever op til Ikeas krav og standarder for ansvarlig skovdrift. Andelen af træ fra FSC-certificerede skove voksede i finansår 2011/12 fra 16,2 pct. til 22,6 pct.

- Gennem produkter, som bruger mindre energi og vand, og produkter, som reducerer mængden af affald, gør vi det muligt for millioner af mennesker at spare både tid og penge i deres hjem. I vores egne forretningsenheder fortsætter vi med at investere i vedvarende energi og i at indkøbe og bruge materialer fra ansvarligt drevne kilder. Med vores nye strategi People & Planet Positive vil vi presse os selv til at gøre endnu mere, fortæller Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.

Fra 2016 har Ikea forpligtet sig yderligere til udelukkende at sælge LED-lyskilder i alle sine varehuse globalt.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063