23948sdkhjf

Fremtidens træ hos XL

Superwood – en epokegørende dansk opfindelse inden for miljørigtig imprægnering af træ – sælges hos XL.
XL Brejnholts Tømmerhandel i Randers satser nu på Superwood – en ny dansk opfindelse indenfor imprægneret træ til udendørs brug. Det skriver Randers Amtsavis.

Superwood kaldes fremtidens træ og fås både i form af beklædnings- og sternbrædder i forskellige dimensioner og profiler.

En speciel høj-tryksteknologi behandler nordisk gran og imprægnerer uden brug af tungmetaller og uden at efterlade organiske opløsningsmidler i træet.

Ud over de miljømæssige fordele har træet også en række praktiske fordele. Træet er lettere og hurtigere at arbejde med, da det tørrer straks efter imprægnering, og derfor straks kan males efter opsætning.

Træet er også gennemimprægneret med svampedræbende fungicid, hvilket medfører, at behandling mod svamp og råd ikke er nødvendig.

- Rent miljømæssigt er der tale om et kæmpe fremskridt, hvilket blandt andet betyder, at Superwood - modsat traditionelt imprægneret træ - må bortskaffes som ganske almindeligt brændbart affald. Så Superwood er på alle måder "fremtidens træ", og vi er stolte af at være de første her i området, der kan tilbyde dette miljørigtige produkt til borgerne i Randers, siger disponent Jan Lauridsen fra XL Brejnholts Tømmerhandel.

Læs mere om: XL
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078