23948sdkhjf

Plant et højhus – Træbygningsdag i København

I samarbejde med Træbranchens Oplysningsråd, arrangerer Sveriges Träbyggnadskansli i forbindelse med Scandbuild-messen i Bellacenteret en Træbygningsdag den 19 april, kl. 10-16.
Plant et højhus
Plant 180 grantræer og lad dem vokse i 75-80 år, så har du grundstammen til et moderne 5-etageshus i træ. Opfordringen om at "plante et højhus" og "tænke stort" er de svenske skovorganisationers budskab til bygherrer, arkitekter og politikere, som besøger Scanbuildmessen i København.

Træbyggeri skal fremmes for at reducere CO2-udslippet
Den svenske regering har sat træhusbyggeriet højt på dagsordenen, som led i den svenske miljøindsats og i bestræbelserne på at reducere CO2-udslippet. Derfor har man etableret Träbyggnadskansliet og igangsat en række initiativer for at forøge anvendelsen af træ i byggeriet og udvikle det træbaserede byggeri.

Træbyggeriets fordele
Det er et faktum at moderne træbyggeri oftest er mere omkostningseffektivt, altid mere miljøvenligt og i væsentligt højere grad tilpasset til bæredygtigt byggeri end alternativerne. Dette gælder såvel fleretagesbyggeri, enfamilieshuse og offentlige bygninger, som infrastrukturbyggeri, som eksempelvis vejboer.

Indholdet af træbygningsdagen
På Træbygningsdagen præsenteres udviklingen af det moderne træbyggeri i de nordiske lande og øvrige Europa fra 1990 til 2007. Via inspirerende foredrag præsenteres udviklingen af træbyggeriet som sker i bl.a. Danmark, i form af allerede byggede eller planlagte eksempler.

Træbygningdagen på turné i forskellige nordiske byer
Træbygningsdagen er en konferenceturné for aktører fra byggebranchen og har til formål at inspirere til flere lokale byggeprojekter af træ. Hidtil har turneen samlet ca. 1200 deltagere i løbet 2006 og 2007. Med et bredt program vil foredragsholdere sammenfatte højaktuelle tekniske løsninger i 2000-tallets træbygningsteknik.

Hensigten med Træbygningsdagene er at øge deltagernes generelle kundskaber om moderne træbyggeri, og give inspiration fra gennemførte såvel som pågående byggeprojekter. Deltagerne vil også modtage information om mulighederne for videreuddannelse som findes i branchen. Målet er at få aktører på området til at tænke stort, spændende og innovativt i træ.

Tid & Sted: Bella Center, København, 19. april 2007, kl. 10 – 16.
Tilmelding: www.trabyggnadskansliet.se
Arrangører: Sveriges Träbyggnadskansli og Træbranchens Oplysningsråd.

Træbygningsdagen er gratis og henvender sig til bygherrer, arkitekter, byggeteknikere og/eller konsulenter.

Kilde: Træ er miljø – www.trae.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078