23948sdkhjf

Stigende interesse for danske designmøbler

Schweizerne er vilde med dansk møbelkunst og køber i stigende grad dyre danske designmøbler. I 2004 lå den danske møbeleksport til Schweiz på 340 mio. kr., mens tallet i 2006 steg det med 17 pct. til 400 mio. kr.
Schweizerne investerer som aldrig før i danske designmøbler. Den danske møbeleksport til landet ligger i 2006 på 400 mio. kr., og dermed placerer Schweiz sig i en top tre over de lande, der bruger flest penge på dansk møbeldesign pr. indbygger. Det skriver dagbladet Børsen.

- Møbelmarkedet i Schweiz er meget interessant for vores virksomhed. Schweizerne går ofte efter høj kvalitet, fordi de værdisætter fritiden højt. Den tid, de har til rådighed, vil de gerne bruge på bedst mulig måde. Derfor er markedet generelt godt for virksomheder, der sælger luksusvarer, siger Lars Nielsen, der er ansvarlig for Fritz Hansens centraleuropæiske marked, til avisen.

Schweiz ligger på en 10. plads på listen over møbelbranchens største markeder i verden, og Jonna Meier, der er vicekonsul i det danske konsulat i Zürich, og som beskæftiger sig med dansk møbeleksport til Schweiz vurderer, at de schweiziske forbrugere fortsætter med at investere i de dyre danske designmøbler. Der er nemlig en stigende tendens til, at de italienske møbler skiftes ud med dansk design.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079