23948sdkhjf

Danske designmøbler på japansk museum

Mere end 1.000 danske designmøbler er brugt i indretningen af det nye japanske kunstmuseum The National Art Center – Tokyo (NACT).
Dermed får dansk møbeldesign endnu et værdifuldt showroom og referenceprojekt i Japan, der i effekt vil kunne overgå den betydning, som indretningen af Museum of Moderne Art (MoMA) i New York i 2004, har haft for danske møbler i USA.

Leverancerne til NACT er vundet i offentlig licitation på almindelige forretningsbetingelser, og Fritz Hansen har leveret ca. 800 møbler, der bl.a. omfatter 60 lave Poul Kjærholm-bænke og 100 læderpolstrede Syver-stole. Ordren til Carl Hansen & Søn lød på 300 Wegner-stole: Skalstolen til foyeren, Elbow-stolen til biblioteket og Y-stole til museets tre restauranter.

- Vi er meget beærede over, at vores stole blev udvalgt til museet, siger Knud Erik Hansen, adm. direktør i Carl Hansen & Søn.

- I Japan møder vi stor respekt for Hans J. Wegners tilgang til design, siddekomfort og naturlige materialer. Salget går frem i disse år i Japan, og vi mærker også stigende efterspørgsel fra resten af Asien, fortsætter han.

Det nye kunstmuseum på 48.000 kvm. i Tokyo centrum er tegnet af den japanske arkitekt Kisho Kurokawa og forventes at få over to mio. besøgende om året.

Kilde: Foreningen Dansk Møbelindustri

Læs mere om: NACT
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094