23948sdkhjf

Nyt samarbejde i glasbranchen

Den danske glasbranches to organisationer, Glasindustrien og Glarmesterlauget i Danmark har besluttet at formaliserede samarbejdet.
Dette sker via stiftelsen af GLAS – Glasteknisk forening som fremtidigt vil stå for udgivelsen af et fælles brancheblad, koordinering af tekniske udfordringer samt være glasbranchens talerør i branchepolitiske spørgsmål.

Jens Otto Damborg, formand for Glasindustrien, ser store muligheder i samarbejdet:

- Glas er et materiale med et stort potentiale. De tekniske muligheder i glas, herunder indenfor energiområdet, er langt fra udtømte.

Laugsoldermand Bjarne Andersen er enig:

- Vi har behov for et stærkt fokus på glassets utrolige potentiale. Det har Lauget og industrien en klar fælles interesse i. Vi skal sikre os, at vi trods en særdeles stærk konkurrence fra udlandet også i fremtiden har en konkurrencedygtig dansk glasbranche.

Mere energieffektivitet i fremtiden
Foreningens første aktivitet vil være opstart det fælles brancheblad GLAS. Det er forventningen at bladet vil blive den naturlige informationskilde for alle som tænker i glas, altså ikke alene glarmestre og producenter, men også undervisere på alle niveauer samt arkitekter og ingeniører som arbejder med glas i byggeriet.

Dernæst skal der tages fat på de mange spændende glastekniske spørgsmål. Det er ruden i vinduet som i de kommende år vil gøre vores vinduer endnu mere energieffektive og emnet glas og solceller træder endnu kun sine barnesko.

Samarbejdet mellem Glasindustrien og Glarmesterlauget skal dog give de to foreninger råderum til også at fastholde en selvstændig profil.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126