23948sdkhjf

Expedit bruger krisen offensivt

Frem for at ty til afskedigelser har Expedit i Hadsten valgt at bruge nedgangstiderne til at efteruddanne medarbejdere ved hjælp af jobrotation.
Det valg har vist sig at være en succes.

Efter en periode med dårlige tider begynder ordrebøgerne igen at blive fyldte hos virksomheden, så fabrikschef Peter Udsen reelt har fået et behov for at ansætte nye medarbejdere.

Han behøver dog ikke lede længe efter de nye medarbejdere, for mens krisen stod på sit højeste besluttede Expedit at satse offensivt på at efteruddanne deres medarbejdere i produktionen ved hjælp af jobrotation.

Det har betydet, at 16 medarbejdere nu er i fuld gang med at uddanne sig til industrioperatører. Samtidig er 16 arbejdsløse ansat som vikarer for de faste medarbejdere.

Giver et kompetenceløft
- Ved at bruge jobrotation og ansætte ledige som vikarer, har vi fået kendskab til potentielle nye medarbejdere. Og som ordrebøgerne ser ud lige nu, vil vi fastansætte flere af vikarerne, siger Peter Udsen til Randers Kommunes hjemmeside.

Han kan samtidig glæde sig over det kompetenceløft, der medfølger, når de 16 fastansatte medarbejdere vender tilbage fra uddannelsen.

- Vi vil gerne efteruddanne vores medarbejdere til industrioperatører, fordi vi har et ønske om, at de får større kendskab til alle led i produktionskæden. Det har været muligt trods krisen, fordi vi bruger jobrotation, siger Peter Udsen med henvisning til, at jobrotationsordningen er forbundet med støtte, så virksomheder kan gennemføre efteruddannelsesforløb på økonomisk fordelagtige vilkår.

De 16 fastansatte medarbejdere, der bliver uddannet til industrioperatører, afslutter deres uddannelse i december 2013.

Fakta: CKJ De arbejdsløse, der er blevet ansat som vikarer hos Expedit, er fundet med hjælp fra de faglige organisationer, Jobcenter Favrskov samt Center for Kompetenceudvikling og Jobrotation i Randers (CKJ). CKJ arbejder målrettet på at hjælpe både offentlige og private arbejdspladser med at bruge jobrotation – både større projekter som hos Expedit, men jobrotation kan også arrangeres for en enkelt medarbejder ad gangen – og her kan CKJ også hjælpe. Læs mere på www.ckj.randers.dk[/content][/box]
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14