23948sdkhjf

Ingen vækst i sigte for møbelhandlere

Vi skal hen på den anden side af sommeren, før de danske møbelhandlere kan forvente vækst, lyder det fra brancheforening.
Væksten ligger ikke lige om hjørnet for de danske møbelhandlere, som – med få undtagelser – gennemlever svære tider i disse år.

Det vurderer Luisa Gorgone, direktør i brancheforeningen Danske Møbelhandlere, over for Børsen.

- Møbelhandlerne melder om flere kunder i butikkerne end sidste år, men folk køber mindre og billigere ting som tilbehør og lamper frem for store møbler som sofaer og senge, siger hun og vurderer, at vi skal hen på den anden side af sommeren, før situationen eventuelt lysner.

Nytænkning er påkrævet
Ikea sidder, ifølge selskabets seneste årsrapport, på 34 procent af det danske møbelmarked, og med undtagelse af et lyspunkt som Bolia, er der langt mellem de positive historie fra branchen.

Luisa Gorgone sætter dog sin lid til, at nye aktører kan være med til at give de gamle kendinge et spark i den rigtige retning.

- Der er kommet nogle spillere ind på markedet, som er mere designorienterede end de traditionelle møbelhandlere. Der vil jeg måske træde nogen over tæerne, når jeg siger det, men det er en anden tilgang, der også handler om at give kunden en oplevelse i butikkerne, siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094