23948sdkhjf

ITH klar til opkøb

Udviklings- og investeringsselskabet med hovedsæde i Silkeborg vil investere ca. 500 mio. kr. i dansk industrivirkomhed.
Efter afslutningen på et vellykket salg af sine fire byggematerialeselskaber er ITH nu klar til opkøb, og strategien er klar: Der skal satses på en enkel investering i størrelsesorden 500 mio. kr. Virksomheden skal være dansk og rumme udviklingsmuligheder.

- Vi har besluttet, at vi vil investere i en industrivirksomhed med dansk hovedkontor og en markant markedsposition med henblik på at holde fast i den og udvikle den igennem mange år. Den skal rumme et betydeligt vækstpotentiale og søge en ny langsigtet ejer, f. eks. som et led i et generationsskifte eller en ny ejerstruktur, siger administrerende direktør i ITH, Carsten Bo Pedersen i forlængelse af udsendelsen af ITH´s årsrapport.

Carsten Bo Pedersen oplyser, at ITH har indledt en omfattende undersøgelsesfase for at finde frem til den helt rigtige virksomhed, ligesom ledelsen er gået i gang med at vurdere de henvendelser, selskabet har modtaget.

Tid til at vente på det rigtige
- Det kan godt tage nogen tid, før den rigtige investeringsmulighed dukker op, men vi har tid til at vente. Vi arbejder anderledes end mange andre aktører og er ikke interesseret i kortsigtede løsninger. Vi har stor fokus på driftsudvikling, og vores mål med et kommende opkøb er at udnytte vores erfaring og know how til at videreudvikle en virksomhed, så den kan opnå en dominerende markedsposition og en høj indtjening, siger Carsten Bo Pedersen.

ITH kunne i sin netop udsendte årsrapport for 2006 præsentere et resultat på 256 mio. kr. før skat. Heraf udgjorde avancen fra salg af selskaber 217 mio. kr., og driftsresultatet udgjorde 39 mio. kr. Resultatet efter skat udgjorde 234 mio. kr., og det svarer til de tidligere offentliggjorte forventninger.

Overskud i 2007
De fortsættende aktiviteter udviser trods resultatet et underskud på 23. mio. kr. i 2006. Heri indgår imidlertid en række engangsposter, der ikke vedrører fremtiden, og ITH forventer et resultat i 2007 på 3-5 mio. kr., hvis der ikke bliver gennemført nyopkøb i løbet af året.

Kilde: ITH Industri Invest A/S – www.ith.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08