23948sdkhjf

Tvilum-Scanbirk vakler

Møbelgiganten Tvilum-Scanbirks amerikanske ejer Masco nedskriver værdier i virksomheden med halvanden mia. kr.
Den direkte konsekvens af dyk i indtjeningen og farvel til topledelsen er, at verdens største producent af saml-selv plademøbler er blevet meget mindre værd. Virksomhedens amerikanske ejere har nedskrevet med halvanden mia. kr. Det oplyser dagbladet Børsen i dag.

Lau Frandsen, topchef for Masco i Europa, bestyrelsesformand i Tvilum-Scanbirk og nu også konstitueret koncernchef beskriver situationen for avisen:

- Punkt ét er vi i øjeblikket ramt af høje råvarepriser, og vi har ikke nogen indikationer på, at høje råvarepriser er et forbigående fænomen. Punkt to gør den internationale konkurrence, at der ikke er plads til at køre råvare-prisstigningerne ud på markedet. Og så længe der ikke er ændringer i det billede, er vi nødt til at tage det med.

Fremtidsudsigterne for virksomheden er dystre, og Tvilum-Scanbirk, der før var en pengemaskine for amerikanske Masco, er nu blevet ca. 1,4 mia. kr. mindre værd i regnskabsbøgerne.

Tvilum-Scanbirks vækstplan om at øge omsætningen fra 2,8 mia. kr. til 4-5 mia. kr. er sat i bero, og virksomheden må finde sig til rette på et niveau, der er mere realistisk.

- Vækstscenariet pt. på toplinjen er nok ikke realistisk. Vi er nødt til at forholde os til, hvilket marked vi er på, og det er vigtigt at tjene penge, mere end at omsætte en frygtelig masse. Men vi har et pænt højt niveau, som vi har mulighed for at tjene penge på, siger Lau Frandsen.

Inden skæbnesåret 2006 havde Tvilum-Scanbirk været en god forretning for Masco, og der er heller ingen planer om at sælge virksomheden for nuværende, understreger Lau Frandsen, selvom han påpeger, at alt er til salg til den rigtige pris.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062