23948sdkhjf

Nye stærke og farverige profiler

Millioner investeret i at udvikle malede og miljø-venlige træ-profiler med lang levetid, der kan monteres i al slags vejr.
Kjellerup AS i Midtjylland har fået eneforhandlingen af et nyt produkt herhjemme i form af færdigmalet profiler/træbeklædning, som større bygherrer allerede har taget til sig i lyset af store besparelser i forhold til trykimprægneret træ, som de er et åbenbart alternativ til.

Profilerne importeres fra et værk i Finland med en årlig produktion på ca. 200.000 kubikmeter træ, og er fremstillet af langsomt voksende gran, som er unikt bla. i kraft af sit store indhold af harpiks og således er født med en høj og naturlig imprægnering.

Profilerne males industrielt på alle fire sider, som giver en lagtykkelse, der er væsentlig højere end ved maling med pensel og sikrer, at profilerne har en betragtelig længere holdbarhed.

- Det hænger nøje sammen med, at malingen på værket i Finland påføres i én arbejdsgang. Når træet skæres op, står cellerne åbne, hvorpå malingen påføres, som trænger dybt ned i træets celler og sikrer en ensartet overflade og udseende.

Profilerne behandles med en 100 procent alkyd-maling som grunder, og med en vandig akryl som topcoat. Alkyden sikrer en god indtagning og vedhæftning til træet, mens akrylen giver træet en stærk fysisk barriere mod vind og vejr.

Talrige fordele
Kjellerup AS har arbejdet sammen med det finske værk i 10 år, der i samarbejde med Teknos A/S, der er en af de førende farve- og lak-producenter i Norden, har udviklet profilerne, som gerne anvendes til klink, stern, som underbrædder og til lodret beklædning i f.eks. gavle, i sommerhuse, garager m.v.

Desuden er der tale om et miljøvenligt produkt i kraft af at akrylmalingen ud over at være vandbaseret også indeholder stoffer mod skimmel og blåskimmel-svampe. Derfor kan profilerne også anvendes inde – f. eks. til loftsbeklædning, fordi de er giftfri.

Profilerne er kendte i andre lande herunder Finland & Sverige, som i flere år har brugt dem til deres mange træhuse.

- Men bortset fra underbrædder er profilerne ret nye herhjemme, og store byggefirmaer har allerede taget meget positivt imod dem, oplyser Christopher Stensbjerg.

Han lægger ikke skjul på, at de farvede profiler er noget dyrere end trykimprægneret træ, men fremhæver, at netop påføring af maling er et løntungt arbejde, så der med de færdigmalede profiler spares både penge og kostbar tid. Ligesom man kan se bort fra udgiften til selve malingen, og at de kan monteres hele året og i al slags vejr.

- De fire mest populære farver er hvid, sort, grå og svensk-rød, som vi har på lager. Men der kan selvfølgelig produceres alle former for profiler og farver mod en mindre leveringstid. Især danske nybyggere ser gerne, at deres hus skiller sig ud fra naboens.

Store forventninger
Som nævnt tidligere har større bygherrer i dag allerede taget de færdigmalet profiler til sig.

Her kan nævnes byggefirmaer som Livora A/S projekter på Djursland & Tranum Klit. MSH A/S projekt HAVHUSE Rømø der er under opførsel. M2 Fritid A/S, der ser store fordele i de færdigmalet profiler, netop pga. den løn tunge post til maler-entreprisen, men også pga. den gode råvare der er benyttet til disse profiler.

Kjellerup AS ser lyst på fremtiden, når det gælder salget af færdigmalet profiler. Der ses en fremgang i salget, og da flere og flere får kendskabet til varen kommer efterspørgslerne.

Kilde: Kjellerup A/S - www.kjellerup-as.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094