23948sdkhjf

Fransk firma betaler erstatning til Kompan

Den danske legetøjsvirksomhed Kompan har endelig fået tilkendt en erstatning på 12 mio. kr. fra det franske firma, der kopierede danskernes design og brand.
10 års kamp for at få tilkendt erstatning er nu slut for den danske legetøjsvirksomhed Kompan, og virksomheden er nu 12 mio. kr. rigere. Det skriver Politiken i dag.

Det er et fransk firma, der har kopieret både design og brand, der nu har fået sin straf.

Det overraskende i dommen er den usædvanligt høje straf, og flere advokater siger til avisen, at det gør sig gældende både i dansk og fransk sammenhæng.

Også danske designere er glade for dommen.

-Virksomheder, der ikke forstår værdien af egen innovation, har fået et vink med en vognstang om, at de skal holde nallerne væk. Det er afgørende, at man beskytter netop den slags komplekse design, som Kompan er. Det er ikke bare farverige legeredskaber, men et meget gennemarbejdet koncept, hvor filosofi, pædagogisk viden, produktsikkerhed og æstetik spiller sammen, siger Direktør for Danske Designere Steinar Valade-Amland til avisen.

Kompan har med afgørelsen besluttet sig for at følge op på en lang række erstatningssager, der ellers var lagt på hylden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063