23948sdkhjf

Møbelproducenter skal flytte fokus

Keld Korsager, adm. direktør i Foreningen Dansk Møbelindustri, mener, at danske møbelproducenter skal satse på ikke-stoflige færdigheder i jagten på succes.
Danske møbelproducenter outsourcer i disse år. Produktionen af møbler flyttes til udlandet, og virksomhederne kalkulerer med omkostningsbesparelser, der i sidste ende viser sig ikke at holde stik.

Problemet er, at møbelproducenterne fokuserer for meget på ejerskabet af produktionssteder, samtidig med at smertegrænsen for lønsom produktion rykker mod øst med større hast end først antaget. Og de faste omkostninger er nemlig roden til vanskeligheder. Det mener Keld Korsager, adm. direktør i Foreningen Dansk Møbelindustri.

- Skal vi skue ud over næste årtis horisont, bliver det utvivlsomt påkrævet, at danske møbelproducenter i langt højere grad end tilfældet er i dag bliver videnbaserede virksomheder med satsning på ikke-stoflige færdigheder som viden, vækstgenererende sortiment og kundeportefølge, mens grebet om det fysiske produktionssted i eget regi nødvendigvis må slækkes, siger han og fortsætter:

- Hvis møbelproducentens kompetence kun er produktionsfærdigheder, bliver jagten på konkurrenceevne efter al sandsynlighed en rastløs nomade-tilværelse på udmattende eftersøgning efter laveste omkostnings-fællesnævner.

Kilde: Foreningen Dansk Møbelindustri – www.danishfurniture.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062