23948sdkhjf

Rationel Vinduer vil se lyset fra to sider

Flere vinduer vil ifølge Rationel Vinduer skabe et blødere og langt mere behageligt dagslys inde i huset.
En portrætfotograf kunne aldrig drømme om kun at bruge én lyskilde. Det vil nemlig give et alt for ”hårdt” lys med skarpe og ubehagelige skygger i ansigtet.

På samme måde forholder det sig ifølge Rationel Vinduer med dagslyset inde i boligen. Her vil flere vinduer - og dermed lys fra flere vinkler - kunne bløde op for de hårde kontraster og skabe et blødere og langt mere behageligt lys inde i rummet. Og det vil alt andet lige medføre både bedre trivsel og et sundere indeklima for alle husets beboere.

Rationel Vinduer mener, at idéen med lys fra flere sider først og fremmest er et nyttigt råd til alle, der står foran at skulle bygge et nyt hus.

I disse tilfælde vil det være oplagt at udnytte den ”gratis” mulighed for at få et helt optimalt dagslys inde i huset, og det vil let kunne gennemføres i alle rum med mere end én facadevæg, der vender ud mod lyset.

I alle andre rum som eksempelvis bryggerset og badeværelset kan man ifølge Rationel Vinduer skabe bedre lysforhold ganske enkelt ved at montere større vinduer.

Den danske byggetradition med små vinduer i netop disse rum er et levn fra et gammelt bygningsreglement, der blev indført i kølvandet på oliekrisen i starten af 70-erne, hvor der skulle spares på energien, og hvor lavenergiruderne endnu ikke var opfundet. Men med vore dages moderne energiruder er der ingen grund til at ”spare” på størrelsen af vinduerne, og derfor kan man roligt skabe bedre trivsel og velvære i rummene ved at lukke mere dagslys ind.

Som en ekstra sidegevinst vil de større vinduer samtidig give hele huset en flottere arkitektur og et mere spændende og harmonisk facadeudtryk.

Rationel Vinduer ligger i Sdr. Felding og er en af Danmarks største producenter af yderdøre og facadevinduer i træ og træ/aluminium.

Produkterne forhandles landet over gennem 450 byggemarkeder og tømmerhandler. Der kan læses mere om vinduer og lys i håndbogen "Vinduets ABC", som er gratis og kan fås i alle førende byggemarkeder og tømmerhandler.

Kilde: Rationel Vinduer – www.rationel.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094