23948sdkhjf

Fortsat fremgang for svensk møbelindustri

Svensk møbelindustri har fordoblet såvel produktion som eksport i løbet af de sidste 10 år. Sidste år blev der produceret for ca. 22 mia. sek., hvilket er en stigning på 5 % i forhold til året tidligere. Og den svenske møbeleksport er øget med 13 %.
Det går fortsat godt for den svenske møbelindustri. Sidste år steg møbelproduktionen med 5 % og eksporten steg 13 % - fra 12,8 mia. sek. til 14,4 mia. sek. Det største eksportmarked er stadig Norge, der aftager 30 % af den svenske møbeleksport.

Den flotte stigning beror blandt andet på kontormøbelsegmentets stærke tilbagekomst efter nogle svage år. Kontormøbelindustrien har hovedsagligt sin produktion i Sverige.

Underleverandørssegmentet er stadig det største møbelsegment i Sverige. Dette gælder både i produktion som i eksport. I dette segment findes mange af blandt andre Ikeas underleverandører.

Norge er stadig svenskernes vigtigste eksportmarked, efterfulgt af Danmark. Herudover eksporteres svenske møbler til andre lande i EU, og selv i Asien og USA er markeder, hvor svenske møbelproducenter har fået godt fodfæste.

Kilde: Trä- og Möbelindustriförbundet (TMF).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094