23948sdkhjf

Ny akustisk møbelserie i filt fra GUBI og Komplot Design

En hel serie lavet med en ny teknologi har set dagens lys hos GUBI. Med den nye serie tilbyder GUBI et helt koncept inden for filtmøbler, der som ekstra feature også har en lyddæmpende effekt. Det er nu muligt at få stole i forskellige højder, stabelbart bord og skærmvæg - alle lavet i det nye materiale, der er baseret på PET-filt teknologien.
Den nye serie er en fortsættelse af GUBIs samarbejde med Komplot designerparret Boris Berlin og Poul Christiansen, der designede GUBI Chair. Den var også banebrydende med sin teknologi, og hvad teknologi angår, er den nye filtserie lige så innovativ og unik.

Familieskabet i serien giver ro og sammenhæng i indretningen. Med GUBI II serien i filt er det muligt at indrette konference-, lounge- og kontorområder, der med filtens lyddæmpende effekt giver ro i mere end én betydning.

Produkterne i GUBI Chair II serien fremstilles af polyesterfibre, der blandt andet er udvundet fra vandflasker i plastik og derefter omdannet til filt.

Stole og bord i filt
For stolenes vedkommende formpresses to filtmåtter omkring stolens stålrørsstel i én proces, hvorefter kanten vandstråleskæres. Herved minimeres den industrielle proces betydeligt, da der ikke skal efterpolstres eller monteres.

Der er ingen bærende konstruktion i form af en indre træ- eller plastikskal. Hele den bærende egenskab ligger i filten. Stoleserien omfatter en stol i cafehøjde med eller uden armlæn samt en loungestol.

Filtseriens lette stabelbare bord med formpresset PET-filtbund og frontpanel kompletterer serien. Bordets filtundeside er behagelig, beskytter laminatbordplade og kant under stabling, og gør stablingsprocessen lydløs.

Filtbunden og frontpanelerne gør bordserien ideel til konferencerum, da filtens lyddæmpende egenskaber er med til at give en behagelig akustik selv i store rum. Derudover kan bordet kobles i mange forskellige kombinationer.

Rumdelerne med bølgende form
Rumdelerne med den bølgende form står nærmest som skulpturer frit i rummet, og materialets lethed gør dem mobile og nemme at flytte rundt eller stable alt efter behov. De er meget velegnede til åbne kontorer, da de forbedrer rummets akustiske egenskaber væsentligt, hvilket er aktuelt i mange moderne bygninger med deres store rum i glas og beton og andre hårde overflader med skarp resonans.

Gos III borde og skabe designet af Anders LundqvistFormpresning af PET filt er meget anvendt blandt andet inden for bilindustrien. Valget af formpresset filt skyldes, at den kan tilfredsstille de strenge krav bilindustrien stiller til fleksibilitet, lydabsorbering, slitage, brandsikkerhed og ikke mindst rengøringsvenlighed - egenskaber der essentielle for møbler til både privat- og kontraktmarkedet.

- Der findes i dag så mange produkter på markedet, at vi føler, der skal mere til end ”bare” at lave endnu et bord eller en stol. Det er tre år siden, vi sidst var på banen med en ny stol, og vi har ventet til den helt rette teknologi og mulighed bød sig. Vi lægger stor vægt på at tænke i andre baner end de traditionelle, og vi overbevist om, at vi med filtserien har udviklet et materiale og teknik, der er store muligheder i fremover. GUBIs filosofi er baseret på innovation, æstetik og funktionalitet og alle værdierne skal være opfyldt, før vi går ind i et projekt., udtaler administrerende direktør Jacob Gubi.

GUBI Chair II serien lanceres i første omgang i ensfarvet eller i en to-farvet kombination af sort, mørkegrå, lysegrå, råhvid og sandfarvet filt, og med forkromet stel.

Kilde: GUBI. - www.gubi.dk

Læs mere om: Gubi
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126