23948sdkhjf

Brasiliansk design på vej frem

Siden Brasiliens modernisering og industrialisering for alvor tog fart i midten af 1970’erne, har landets private virksomheder og industri i roligt tempo banet vejen for landets mange designere. Brasilianske møbeldesignere boomer nu frem og vinder priser som aldrig før.
I øjeblikket gennemgår Sydamerikas største land Brasilien en stor designudvikling – inden for både arkitektur, industrielt design og møbeldesign.

Det er ikke kun i de store byer, som Rio de Janeiro og São Paulo, hvor nye og innovative designere dukker frem. Det er i hele landet, at designere myldrer frem. Det oplyser dagbladet Børsen i dag.

Én af Brasiliens vigtigste møbeldesignere er Sergio Rodrigues, der har tegnet den prisbelønnede Mole-stol på MoMA i New York. Andenpræmien til samme pris gik til Ricardo Rangel, der også er brasiliansk møbeldesigner, for hans Neco-bord.

São Paulo betragtes i dag som Latinamerikas New York - her findes et væld af butikker, der præsenterer både innovativt møbeldesign og industrielt design i verdensklasse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093