23948sdkhjf

Ansatte sjusker med sikkerheden

Arbejdstilsynet og arbejdsmiljørådgivere ser dagligt, at ansatte sjusker med sikkerheden i landets virksomheder. Sikkerhedsudstyret afmonteres på maskinerne, og sikkerhedshjelmene hænger på knagerækken.
Når Arbejdstilsynet og arbejdsmiljørådgiver besøger danske virksomheder, ser de i højere grad end tidligere, at sikkerhedsreglerne ikke overholdes. Teknisk sikkerhedsudstyr som sikkerhedsskærme og elektronisk overvågning virker ikke efter hensigten, og sikkerhedshjelmene er gemt væk. Det oplyser ErhvervsBladet i dag.

Faktisk sker det, at de ansatte foretager ændringer på sikkerhedsudstyret eller afmonterer sikkerhedsfunktionen, hvilket resulterer i, at udstyret ødelægges.

- Medarbejderne saboterer maskinernes sikkerhedsudstyr. Så kraftigt vil jeg formulere det, når jeg for eksempel opdager, at lågekontakter på sikkerhedsafskærmninger skrues af, så maskinen kan køre uden afskærmning, siger Boye M. Wildt, der er rådgiver i maskinsikkerhed og indehaver af rådgivningsfirmaet Bowitek til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078