23948sdkhjf

Topskatten og lønchecken får topchefer til at vælge udlandet

Hver femte danske topchef overvejer at finde job i udlandet, fordi topskatten og lønchecken er henholdsvis for stor og for lille i Danmark. Topcheferne vil føle, at de belønnes for deres arbejde – og de ønsker ikke al den negative fokus på høje lønninger, som der hersker i Danmark.
Nye tal fra Greens Analyseinstitut viser, at hver femte danske topchef overvejer at pakke kufferten og sige farvel til Danmark for et job i udlandet til en højere løn og lavere skattetrækprocent.

Det oplyser dagbladet Børsen i dag.

- Tallene passer godt med den tendens, vi ser, nemlig at stadig flere af vores medlemmer arbejder i udlandet. Og det er helt klart, at den højere skat og den lavere løn herhjemme end i udlandet er med til at trække dygtige chefer væk fra Danmark, siger Svend Askær, der er formand og adm. direktør i lederorganisationen til avisen.

Udover de indkomstmæssige fordele ved udlandet, er der også store karrieremæssige fordele ved at arbejde i udlandet. Herudover trækker udlandet i topcheferne, fordi der generelt hersker en anden mentalitet med hensyn til løn. Der er ikke samme negative fokus på lønningernes størrelser i udlandet, informerer avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11