23948sdkhjf

Blomstrende skovsalg i Sverige

Sveaskog, som er den største, statsejet skovvirksomhed i Sverige, har lavet en evaluering af sit skovsalg. Konklusionen viser, at virksomhedens skovsalg udgør 30-40 % af alt skovsalg i Sverige solgt til markedspriser. Mulighederne for at private folk kan købe egen skov i Sverige er øget markant.
I perioden fra år 2002 til september 2006 har svenske Sveaskog konkluderet, at der er blevet foretaget 929 salgstransaktioner, hvis totale areal udgør 147.584 hektar. Det er 3,5 % af hele Sveaskogs totale ejendom.

I det nordlige Sverige, hvor det meste af Sveaskogs skov vokser, har 2.056 svenskere blevet tilbudt at købe skovejendom. Mere end en tredjedel af disse tilbud – 37 % - resulterede i salg. Den total salgsvolumen er blevet opgjort til næsten 2 mio. sek., hvilket svarer til 220.000 euro.

Prisen for skovland er steget markant i Sverige. Sveaskogs ejendom bliver solgt til markedspriser. Når Sveaskog sætter et stykke skovejendom til salg bliver det altid gjort uden at skabe konkurrenceforvridende priser.

Kilde: Nordic Family Forestry.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093