23948sdkhjf

Nyt dansk innovationscenter i Shanghai

Udenrigsminister Per Stig Møller og videnskabsminister Helge Sander har besluttet, at Danmarks næste, internationale innovationscenter skal placeres i Shanghai.
Shanghai er både kommercielt og forskningsmæssigt et asiatisk kraftcenter. Kineserne investerer i disse år meget store summer inden for både forskning og erhverv.

- Kina er ikke længere blot et lavproduktionsland, men i stigende grad et sted, hvor der udføres forsknings- og udviklingsaktiviteter. Danske virksomheder kan styrke deres konkurrenceevne gennem en offensiv strategi over for de kinesiske innovative miljøer og dermed også skabe nye arbejdspladser i Danmark, udtaler udenrigsminister Per Stig Møller.

Videnskabsminister Helge Sander tilføjer:

- Det nye center skal bistå danske virksomheder og forskningsinstitutioner med kontakter til kinesiske og internationale forskningsmiljøer i Shanghai og regionen iøvrigt. Som Danmarks innovationscenter i Silicon Valley vil Shanghai-centret styrke de danske videnmiljøers internationale samarbejde og bidrage til at sikre dansk innovation og forskning i verdensklasse.

Dialogen har vist stor interesse for et dansk innovationscenter i ét af de store vækstlande, samt at Shanghai er blandt de steder, som har det største potentiale for danske virksomheder.

Det første danske innovationscenter blev åbnet i juni i Silicon Valley. Det nye center i Shanghai forventes at åbne midt i 2007 og får et tæt samarbejde med de øvrige danske repræsentationer i Kina.

Kilde: Udenrigsministeriet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063